dusan-savicБЕОГРАД – Ништа нас не може изненадити. Прослављени фудбалски ас Душан Савић мирно је прихватио вест да ће се 5. марта на Косову и Метохији одиграти утакмица селекције непризнате републике и репрезентације Хаитија. Одлуке о томе одавно се не доносе на фудбалским форумима, већ су део политике светских моћника, који су, подсећа бивши голгетер Црвене звезде, спремни да осуде и Петра Петровића Његоша у Хагу.

Ништа на лепе очи

– Не треба да нас чуди и изненађује то што је Шиптарима дозвољено да играју 5. марта против Хаитија. Питање њихових пријатељских утакмица је политичко и ми, уз сав наш труд и најбоље намере, не можемо да га спречимо. Моћници у разним центрима лобирају за њих и то, наравно, не раде на лепе очи – каже Душан Савић за Курир.

Нема никакве логике

Одлука да Хаити угосте у Митровици могла би да се подведе под провокацију, будући да у подељеном граду већ годинама постоје тензије између два народа:

– Нема логике да се игра у Косовској Митровици, али као да је моћнике брига за то. Па они су пре неколико дана пожелели да организују суђење Његошу у Хагу. Вероватно тренутно траже начин да га са Ловћена преселе у Схевенинген, па да и то видимо. Поновићу вам, ништа не треба да нас изненађује.

Кршење правила

СВИРАЋЕ СЕ И ХИМНА

Отварањем простора за одигравање мечева, у Приштини су од ФИФА добили списак са условима под којима се даје дозвола.

– Сигуран сам да неће ништа од тога поштовати, очекујте и химну, и заставе, и грб. Избегаваће преузете обавезе и биће им дозвољено да праве представе од утакмица. Ми то нећемо моћи да спречимо, али зато сам убеђен да, док су Русија и Кина чланице Савета безбедности, та творевина никад неће постати чланица УН – каже Савић.


Извор: Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Дуле Савић о Његошу у Хагу и утакмици у Митровици

* Обавезна поља