VLADAN GLISICБЕОГРАД –Представници покрета Двери покушали су данас да уђу у зграду Радиотелевизије Србије (РТС), у чему их је спречила полиција.

Они су долазак до РТС-а образложили наводима да су „дискриминисани и неравноправно заступљни” у програмима те телевизије.

Демонстранти који су се окупили на позив Двери гађали су зграду РТС-а јајима, а после тога стотинак представника „Двери” кренуло је према згради РТС-а, али су их пред улазом зауставиле јаке полицијске снаге, које су обезбеђивале скуп.

Демонстранти су носили транспаренте на којима је писало „Истина је умрла у РТС-у” и „Медијски мрак почиње у подземљу”.

Један део демонстраната је напустио скуп, а 20-так људи је остало испред РТС, наводећи да ће ту бити док их не прими неко са РТС-а.

Носилац београдске листе „Двери” Владан Глишић казао је да су се окупили испред зграде РТС-а како би показали да у Србији постоје људи који знају да је први потпредседник Владе Србије у оставци Александар Вучић „главни и одговорни уредник свих медија у Србији”.

„Овде смо дошли да РТС-у објаснимо да постоје нека Србија и неки људи који нису клонирани, који не верују да је Вучић њихова будућност”, рекао је Глишић.

Глишић је додао да новинари РТС-а „само раде свој посао” али да уредници РТС-а спроводе медијску дискриминацију.

Носилац изборне листе и члан Покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да РТС већ данима „краде гласове” од свог народа.

PRISTALICE DVERI

„Они вређају и понижавају овај народ, зато што имају неравноправан третман свих изборних учесника на предстојећим изборима”, рекао је Обрадовић.

Он је казао да је Републичка радиодифузна агенција (РРА) у свом саопштењу навела да је Покрет „Двери” најмање заступљен у медијима од свих учесника на предстојећим изборима.

Представници Покрета „Двери” су најавили нови протест 9. марта испред зграде РТС-а ако се не испуне њхови услови и ако Покрет „Двери”, како су казали, не добије равноправан медијски третман од стране РТС-а.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Двери протествовале испред РТС-а

* Обавезна поља