sirija-ruski-vazdusni-udariВојно-космичке снаге (ВКС) Русије синоћ су напале четири објекта Исламске државе у Сирији, изведено је осам летова Су-24М и Су-25, саопштио је портпарол Министарства одбране РФ Игор Конашенков.

„Уништени су штаб терористичких формација и складиште муниције у рејону града Идлиб, утврђено командно место бојовника на три нивоа у рејону места Хама и фабрика за производњу експлозива и муниције северно од Хомса. Нападнута су укупно четири објекта Исламске државе. За то је било довољно осам летова тактичких бомбардера Су-24М и јуришних авиона Су-25“ – казао је Конашенков.

„Директним поготком авионске бомбе потпуно је уништена фабрика за производњу експлозива и муниције северно од града Хомс“ – казао је он, нагласивши да су се „управо у тој фабрици аутомобили опремали експлозивним направама и затим коришћени за извођење терористичких напада, између осталог, од стране бомбаша-самоубица“.

Генерал је прокоментарисао ноћни снимак ваздушних напада, истакавши да су снимак направиле беспилотне летелице у рејону места Идлиб и Ел Латамна. „Видите резултате дејствовања авиона Су-25 по командном месту групације бојовника у нестамбеној зони на периферији Ел Латамне“ – рекао је Конашенков новинарима.

По његовим речима, добро утврђена бетонска зграда на три нивоа уништена је директним погађањем авионских фугасних бомби ФАБ-500. При том, околне грађевине нису страдале.

„Уништено је и командно место припадника једне групације ИД у том рејону“ – појаснио је портпарол МО РФ.

ВКС Русије активно користе средства за космичко извиђање и беспилотне летелице за добијање података о локацији терориста и резултатима напда, саопштио је он.

Осим тога, Русија је организовала тесну сарадњу с Ираном и Ираком преко међународног информативног центра у Багдаду, где РФ представља генерал-потпуковник Кураленко.

sirija-bombardovanje

Према подацима Конашенк0ва, више од 50 авиона и хеликоптера ушло је у састав авио-групе Ваздушно-космичких снага Русије, која изводи ваздушне нападе на објекте међународне терористичке организације ИД на територији Сирије.

„Авио група је заузела предвиђене позиције у веома кратком року. Могли смо то да учинимо, зато што су се главне залихе материјалних средстава и муниције налазиле у центру за материјално-техничко снабдевање у Тартусу. Преостало је само да се пребаце авијација и нека опрема“ – казао је портпарол МО РФ.

Министарство је такође саопштило да ојачана батаљонска тактичка група морнаричке пешадије чува авио-базу у Сирији, где се налази авио група ВКС Русије.

Он је напоменуо да је авио-група ВКС Русије формирана у авио бази „Хмејмим“ у рејону Латакије.

„Наша авио-база се у потпуности снабдева материјално-технички из Руске Федерације. Локалне власти нам помажу у снабдевању базе поврћем и воћем“ – додао је портпарол Министарства одбране Русије.

Јуче током дана било је изведено више од 20 летова авиона у оквиру којих је нападнуто осам објеката терористичких групација Исламске државе. И у тим летовима су учествовали авиони Су-24М и Су-25, који су темељно модернизовани и који имају најсавременије системе за нишањење“ – рекао је генерал Конашенков.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Ефекти дејства руске авијације

* Обавезна поља