juzni_tok_izgradnja_textМОСКВА – Европска комисија и Русија ће тражити заједничко решење за Јужни ток, без ревидирања међудржавних споразума са земљама кроз које пролази тај гасовод, пренео је данас руски дневник Ведемости.

Како наводи лист под насловом „Европа пристаје на Јужни ток”, ту информацију су за Ведемости потврдили представници руског Министарства енергетике и европског комесара за енергетику Гинтера Етингера.

Тако ће се се о решењу за Јужни ток разговарати са Гаспромом, без даљег условљавања земаља кроз које пролази тај међународни гасовод. Гасовод Јужни ток пролази и кроз Србију.

Русија и ЕУ договориле су се 17. јануара о формирању радне групе за решавање техницких и правних питања у вези са пројектом Јужни ток, гасној рути која ће задовољити 15 одсто потреба Европе за гасом до 2018. године.

Крајем прошле године Европска комисија оценила је да уговори о изградњи Јужног тока које је Русија закључила са шест земаља чланица ЕУ и Србијом нису у складу са европским прописима, односно да крше Трећи енергетски пакет.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на ЕУ одустала од ревидирања уговора за Јужни ток

* Обавезна поља