vlada_fБЕОГРАД– Нацрт измена Закона о раду, о којем је завршена јавна расправа, биће повучен, а формираће се нова радна група која ће припремати предлоге измена тог закона, одлучено је данас на састанку колегијама Социјално-економског савета.

Како је саопштила Канцеларија Владе Србије за сарадњу са медијима, на састанку Социјално-економског савета је закључено да се формира заједнички тим који ће разматрати нацрт закона о раду, након чега ће тај закон ући у владину и скупштинску процедуру.

Незадовољни предложеним Нацртом измена и допуна Закона о раду, синдикати су тражили његово повлачење из процедуре, уз претњу масовним штрајковима и протестима ако то не буде урађено.

На састанку СЕС-а су учествовали премијер Србије Ивица Дачић који је на челу тог савета, први потпредседник Владе Александар Вучић, председник Уније Послодаваца Небојша Атанацковић и председници репрезентативних синдиката – Савеза самосталних синдиката Србије и УГС „Независност”, Љубисав Орбовић и Бранислав Чанак.

Истиче се даје договорено да се сва спорна питања везна за законе о раду, приватизацији и стечају решавају путем социјалног дијалога између Владе Србије, синдиката и послодаваца.

Договорено је и да се на наредној седници Социјално-економског савета расправља о предложеним решењима закона о приватизација и закона о стечају, наводи се у саопстењу које је издато после састанка Социјално-економског савета Србије.

Како је агенцији Бета рекао председник Уније послодаваца србије Небојша Атанацковић, Социјално-економски савет у пуном саставу састати у наредних десетак дана, када ће се детаљније раговарати о изменама Закона о раду и других закона важних за услове пословања и права запослених.

Вулин шеф делегације за преговоре о поглављу 35 с ЕУ

Влада Србије усвојила је на данашњој седници Платформу за учешће делегације Србије -Преговарачке групе за Поглавље 35 на експланаторном и билатералном скринингу у Бриселу и за шефа делегације именовала министра без портфеља Александра Вулина.

Вучић: Закон о раду није повучен,спремни да разговарамо

БЕОГРАД– Закон о раду није повучен из процедуре, изјавио је данас вицепремијер Александар Вучић, додајући да нацрт тог закона није био ни у владиној, а камоли у скупшинској процедури.

„Ми смо само рекли да смо спремни да разговарамо о свему, да нађемо заједнички именитељ бар кад је реч о неким питањима и то и с радницима, послодавцима и синдикатима. Мислим да је то на радост свих грађана ове земље, да покушамо да то урадимо у наредних месец два или три, да донесемо добар закон који ће омогућити лакше пословање послодавцима и нормалан положај радника који ће бити стимулисући а не демотивишући”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре након разговора с председником РС Милорадом Додиком.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Нацрт Закона о раду биће повучен

* Обавезна поља