Другови и другарице, браћо и сестре, донео сам одлуку коју су већ донели многи светски великани. Виталиј Кличко је окачио рукавице о клин, Франческо Тоти је окачио копачке, а ја сам решио да окачим председника Вучића о клин! – рекао је Вулин пре неку недељу пред радним колективом Министарства одбране који није крио колективне сузе радоснице.

Када је Кличко окачио рукавице о клин, био је то знак да напушта бокс, када је Тоти окачио копачке о клин, био је то знак да се опрашта од фудбала, тако да су сви помислили како је одлука министра Вулина да окачи председника Вучића о клин заправо његов симболичан знак да напушта политику и посвећује се ономе што најбоље уме да ради. На пример, постаје овлашћени дистрибутер магле за југоисточну Европу.

-Вулин окачио Вучића о клин! – већ су сви замишљали наслове на страницама таблоида, са сликом председника Вучића који попут Тотијевих копачки виси на неком ексеру и дуго маше Вулину који нестаје на излазним вратима.

Оног дана у Министарству одбране, међутим, министар Вулин је решио да практично демонстрира како је најбоље окачити председника Вучића о клин, да би то сазнали и они који у будућности планирају сличан подухват.

-Дакле, најпре треба да се попнете на мердевине – вешто, попут припадника специјалних антитерористичких јединица, министар Вулин се успентрао на мередвине испод којих је за сваки случај био тим ватрогасаца са гуменим душеком.

-Онда узмете чекић! – доватио је министар Вулин чекић.

-Онда узмете клин и ударите што јаче по… Јао, палац! – узвикнуо је министар Вулин, некима се учинило победоносно, па су службеници Министарства одбране у своје нотесе уписали: “Да бисте окачили председника Вучића о клин потребно је попети се на мердевине, доватити чекић, узети клин, и ударити се што јаче чекићем по палцу леве руке”.

-Има ли доктора у сали!? – продрао се неко.

-Нема доктора, али има два мастера! – чуло се из сале.

-Зовите брзо хитну помоћ! – викнуо је неко, а службеници министарства су у нотес записали: “Сем ватрогасаца, за потребе качења председника Вучића о клин, најбоље је обезбедити стално присуство теренске екипе најближег дома здравља”.

Затим је министар Вулин, са палцем леве руке увијеним у завој, питао присутне:

„Другови и другарице, браћо и сестре, има ли домара у сали?”

Службеници Министарства одбране у нотес су уписали: “За потребе качења председника Вучића о клин најбоље одмах зовите домара, онда вам неће требати ни ватрогасци ни теренска екипа најближег дома здравља”.

Присутни домар је затим са два потеза чекићем укуцао клин у зид.

А онда се министар Вулин свечано попео на мердевине са неким рамом испод мишке.

Потом се чуо мало јачи туп ударац.

Службеници Министарства одбране су у нотесе записали: “За завршни чин качења председника Вучића о клин важно је попети се на мердевине са рамом испод мишке, и онда изненада скочити на главу, заједно са рамом”.

Шеф протокола Министарства одбране потом је обавестио присутне да се демонстрација качења председника Вучића о клин одлаже до даљњег, те да ће сви запослени у министарству добити детаљна писана упутства о томе како најлакше окачити председника Вучића о клин, а притом не завршити на Клиници за трауматологију.

Одлучено је да због великог интересовања упутство о качењу буде окачено и на сајту Министарства одбране, и то под атрактивним насловом “Ево како најлакше окачити председника Вучића о клин”, који ће, претпостављало се, бројем кликова засенити и наслове типа: “Ево како најлакше очистити блендер”, “Ево како данас изгледа Марија из Жикине династије”, “Ево како Змај од Шипова учи Гастоза да вози ауто”, “Ево како Вељко Ражнатовић ужива са девојком на Кипру” и “Ево како да у секунди избаците Деспасито из главе”.

-Људима на одслужењу војног рока највише недостају мама, тата, девојка, кућна храна и кућни љубимац, али некима, као на пример мени, највише недостаје председник Вучић, макар урамљен и обрађен у фотошопу! – написао је министар Вулин у образложењу наредбе да се у свим касарнама и војним објектима окачи о клин портрет председника Вучића, да би се војници осећали као код куће.

-Можда је боље да у касарнама стално држе укључен телевизор, да не бацамо паре на слике и рамове! А ефекат је исти! – сетио се неко.

-Ни случајно! Шта ћемо, рецимо, кад се емитује “Слагалица”? – питао је министар Вулин, који је уочио видан недостатак председника Вучића у “Слагалици”, али је то тумачио околношћу да у тој емисији гостују само они који су нешто слагали.

Тајна војна акција качења председника о клин у свим касарнама имала је шифровани назив “Нека виси Педро”, али је временом примећено да све више војника радосно виче: “Вучићу, Педро!”

-Вулине! Реци ми, молим те, зашто мени у свим касарнама узвикују “Вучићу, Педро!” – заинтересовао се временом и председник за овај интересантан феномен.

-У поверењу да вам кажем, то је назив тајне акције “Нека виси Педро” која је тако названа да нас не провале стране обавештајне службе! – објаснио је министар Вулин.

-Па то је глупо, мислим, Педро није српско име, одмах ће посумњати да нешто кријемо. Нађите нешто друго, једноставније, неки домаћи израз, свакодневни, уобичајени, који никоме неће бити сумњив – казао му је председник.

И онда је име тајне војне акције промењено домаћим, свакодневним, уобичајеним изразом који није сумњив страним обавештајним службама. Чинило се да је све под контролом, све док једног дана председник Вучић није позвао министра Вулина, помало урлајући, и питао га:

-Вулине! Реци ми, молим те, зашто мени у свим касарнама узвикују: Вучићу, педеру!?


Извор: Н - 1

Оставите коментар

Оставите коментар на Ево како најлакше окачити председника о клин

* Обавезна поља