Након што је посланица ЕП Виола фон Крамон на свом Твитер налогу објавила да је разговарала са епископом диселдорфским и целе Немачке Григоријем у преписци са корисницом те платформе изнела је и став да „Српска православна црква не постоји”.

Она је то навела у одговору на коментар да је СПЦ проруска и да би било сјајно да се то промени. „Не постоји ‘Српска православна црква’, то су аутономне епархије, за разлику од Католичке цркве. Разговарајте са епископом и бићете изненађени”, написала је Фон Крамонова, преноси Танјуг. Она је претходно објавила да је имала „конструктивну и отворену дискусију са Григоријем, епископом Српске православне цркве, Епархије диселдорфске и све Немачке, о заједничким изазовима и међурелигијском дијалогу на западном Балкану и у Немачкој”.

Епархија диселдорфска и целе Немачке Српске православне цркве саопштила је да је епископ те Епархије Григорије Дурић примио посланицу Европског парламента из редова Зелених Виолу фон Крамон, коју је, како се наводи, замолио да се заложи за то да манастиру Високи Дечани буде враћена имовина.

„Епископ је замолио Фон Крамонову да са колегама европарламентарцима уложи напоре како би привремене власти у Приштини спровеле одлуку сопственог Уставног суда из 2016. године, чиме би Високи Дечани повратили скоро 24 хектара манастирске земље”, стоји у саопштењу објављеном на сајту Епархије.

 


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Фон Крамон – Не постоји Српска православна црква

* Обавезна поља