GASIC I CEPURINБЕОГРАД – Министар одбране Србије Братислав Гашић захвалио је Русији, која је прва притекла у помоћ Србији захваћеној катастрофалним поплавама.

Гашић је у разговору са амбасадором Русије у Београду Александром Чепурином рекао да је Русија у року од 24 часа од позива упутила помоћ Србији.

„Русија је прва притекла у помоћ и 73 храбра руска спасиоца, укључујући 20 ронилаца, спашавали су животно угрожене Обреновчане, само три сата након слетања у Нишу“, рекао је Гашић.

Он је додао да правовремена асистенција и присуство руског генерал-потпуковника Едуарда Чижикова представљају својеврсну поруку о посвећености, професионализму и искреном пријатељству које се поново потврдило, овог пута у борби са ћудљивом природом.

У саопштењу из Министарства одбране Србије наводи се да је Русија у Србију послала 40 моторних чамаца, 30 мобилних електро-агрегата, 18 пумпи за испумпавање воде и топлотних топова за сушење, као и 47 тона намирница, ћебади и других средстава.

Додаје се да је Србија чврсто опредијељена за суштинско развијање сарадње са Руском Федерацијом у области одбране, у складу са Декларацијом о стратешком партнерству, која је потписана прошле године.

Гашић је захвалио за принципијелну подршку Русије територијалном интегритету и суверенитету Србије и потврдио своје учешће на предстојећој, Трећој московској конференцији о међународној безбједности.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Гашић захвалио Чепурину!

* Обавезна поља