brisel2БРИСЕЛ – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Бриселу да није постигнут договор о правосуђу, јер је Приштина остала при неприхватљивом захтеву да се у надлежност суда у Митровици укључе и албанске општине.

Дачић је нагласио да Београд остаје отворен за даље разговоре.

Он је новинарима рекао да је Србија испунила све што се од ње тражило у области правосуђа али да је приштинска страна одступила од договора инсистрајући на томе да се у надлежност суда у Митровици укључе и албанске општине.

Како је рекао, то би значило да се четири српске општине на северу утопе у албанске општине на југу што није у складу са Бриселским споразумом.

„Постоје неке ствари које никако не можемо да прихватимо”, рекао је Дачић и додао да се упркос свему нада да ће извештај високе представнице Кетрин Ештон у понедељак бити позитван.

„Ако извештај буде објективан видеће се да је Србија учинила апсолутно све да испуни услове за добијање датума (за почетак приступних преговора)”, рекао је премијер Србије.

Експертске радне групе ће током викенда наставити да разговарају на ову тему, рекао је он и додао да је могуће да ће у међувремену доћи до решења.

Дачић је рекао да се неће пре јануара поново састати са косовским премијером Хашимом Тачијем али да очекује наставак дијалога у вези са другим темама као што је наплата царина и имовинска питања.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на И где су ти сад гаранције, Дачићу?

* Обавезна поља