obrenovac-cuckovic(2)ОБРЕНОВАЦ – Не прихватам тезу која се пласира да помоћ у Обреновац не стиже због неспособности општине и мене као председника, каже Чучковић.

У згради општине Обреновац од прекјуче по подне налази се четворо мештана насеља Шљивице који су започели штрајк глађу.

Они су незадовољни што се обећани новац за обнову кућа не исплаћује и тражили су смену општинског руководства.

Тим поводом, Мирослав Чучковић, председник општине Обреновац, издао је саопштење за јавност:

– Апелујем на разум и стрпљење и молим штрајкаче да пре свега брину о свом здрављу. Не прихватам тезу која се пласира да помоћ у Обреновац не стиже због неспособности општине и мене као председника. Протекла два месеца смо са Владом Републике Србије и Градом Београдом успоставили електродистрибутивни, канализациони и водоводни систем, а у највећој мери смо обновили и путну инфраструктуру. Већ месец дана раде Дом здравља, апотеке, пијаца и све важније институције – нагласио је, између осталог, Чучковић и додао:

– Лаж је да је одређена количина новца већ исплаћена било коме јер је сав новац на рачуну Министарства финансија и не може се трошити пре доношења закона, а посебна је лаж и да је одређена помоћ уплаћена радницима општине.

Не постоји нити једна ствар више коју општинска администрација може да уради да би средства за обнову била пренета грађанима. Више него икад нам је потребно јединство како бисмо подигли Обреновац на ноге.

Чучковић: Општина није крива што новац не стиже

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић изјавио је данас, поводом штрајка глађу четири мештана насеља Шљивице, да не прихвата да новац у Обреновац не стиже због неспособности општинске власти и истакао да „не постоји нити једна ствар више коју општинска администрација може да уради да би средства за обнову била пренета грађанима“.

У згради општине Обреновац од петка послеподне четворо мештана насеља Шљивице започели су штрајк глађу и траже смену општинског руководства незадовољни што се обећани новац за обнову кућа не исплаћује.

У овако тешком тренутку по грађане Обреновца још једном апелујем на разум и стрпљење и молим штрајкаче да пре свега брину о свом здрављу, поручио је Чучковић.

Неприхватајући тезу која се пласира да помоћ у Обреновац не стиже због неспособности општине и њега као председника, он је навео да су протекла два месеца заједно са Владом Републике Србије и Градом Београдом успоставили електродистрибутивни, канализациони, водоводни систем, у највећој мери обновили и путну инфраструктуру.

Изнето је око десетину хиљада кубних метара кабастог отпада које је сматрано извором заразе, дезинфиковано је више од два милиона квадратних метара стамбених и пословних простора као и дворишта, а већ месец дана раде Дом здравља, апотеке, пијаца и све важније институције.

Први смо од свих осталих општина извршили категоризацију свих 11 500 објеката и предали је Канцеларији за помоћ и обнову полављених подручја и први смо определили и опремили земљиште на коме се увелико граде куће за смештај људи који су остали без домова, навео је Чучковић у саопштењу.

За све донаторе, такође, обезбеђени су најбржи могући сервис општинске администрације који подразумева предмере и предрачуне за санацију свих основних и средњих школа као и предшколске установе који ће, најавио је, спремни дочекати малишане на почетку школске године.

Посебно злурадим и нетачним Чучковић је оценио тезе појединих локалних политичара који покушавају ову тешку ситуацију да искористе за политиканство несхватајући да је Обреновац национална катастрофа.

Лаж је да је одређена количина новца већ исплаћена било коме, јер је сав новац на рачуну Министарства финансија и не може се трошити пре доношења Закона, истакао је Чучковић.

Више него икад нам је потребно јединство како бисмо подигли Обреновац на ноге, поручио је председник општине Обреновац.


Извор: Курир, ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Грађани у Обреновцу почели штрајк глађу

* Обавезна поља