ramus-haradinaj(1)КОСОВСКА МИТРОВИЦА — Лидер политичког блока ДСК-АБК-Иницијатива за Косово Рамуш Харадинај каже да на главном мосту преко Ибра у Косовској Митровици више нема барикада.

„Ја као следећи премијер кажем да нема барикада на Ибру. Има мало песка, мало цвећа, не и барикада“, изјавио је Харадинај у емисији „Рубикон“ на ТВ Кохавизион.

Он је рекао да су барикаде уклоњене и додао да су највеће барикаде у главама људи.

Харадинај је истовремено приметио да је интеграција севера Косова дуг и тежак процес.

Говорећи о формирању нове „владе“, Харадинај је оценио да се епилог нове „владе“ зна и да ће је формирати његова коалиција, напомињући да ће део владе бити и Српска листа.

„Листа Српска ће бити део владе јер је она као и остале несрпске мањине део нашег друштва и они треба најактивиније да учествују у раду владе јер је то реалност“, рекао је Харадинај .

Како тврди, ДПК Хашима Тачија нема већину „посланика“ у „скупштини!, а „с обзиром да су се мањине изјасниле да ће се придрузити оној страни која има већину онда је епилог више него јасан“.

Говореци о Српској листи и о српској заједници на Косову, Харадинај их је позвао да заједно раде на изградњи бољег квалитета живота.

Осврћући се на диалог са Србијом, он је изнео став да дијалог треба наставити, али је истакао да треба и спровести све што је договорено а не да се води „дијалог ради дијалога“.

Харадинај је додао да Косово од досадашњег дијалога није остварило никакав прогрес јер није добило либерализацију виза док, како је приметио, Србија крочи великим корацима ка ЕУ.

„Сви у Бриселу кажу да је добро што водимо дијалог са Србијом, али нам кажу да због веома велике корупције и лоше владавине права Косово не може да добије либерализацију виза. Због тога смо се ми као политички блок договорили да морамо учинити нешто да извучемо Косово из овог веома тешког стања. Сматрамо да Косово треба да води дијалог у департману за проширење у ЕУ“, рекао је Харадинај.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Харадинај се прогласио за премијера

* Обавезна поља