migranti-horgosЗАГРЕБ – Избеглице су током ноћи кроз кукурузишта и поља и даље пристизале у Хрватску иако су гранични прелази са Србијом, осим Бајакова, затворени.

Како преносе јутрос хрватски електронски медији, иако су гранични прелази затворени, то не значи да је прилив избеглица у Хрватску заустављен, наводи Јутарњи лист, а портал Индеx.хр јавља да избеглице улазе у Хрватску преко поља и кукурузишта.

Продуцент америчке телевизијске мреже Еј-Би-СИ њуз Насер Ата на свом је Тwиттер профилу објавио да је видео стотине људи како у ноћи преко поља и кроз кукурузишта прелазе српско-хрватску границу.

Хрватска је синоћ затворила све граничне прелазе према Србији, саопштило је хрватско Министарство унутрашњих послова, додајући да ће гранични прелази остати затворени до даљњег.

Како је пренео портал Индекс.хр, МУП је хрватским медијим послао саопштење у којем се наводи да је у Хрватску у четвртак до 22 сата ушло 11.003 избеглица и да је хрватска полиција затворила седам граничних прелаза са Србијом.

Одлука о затварању граница донесена је након што је Словенија на граници почцела да одбија избјеглице који су пристигли из Загреба.

Три вагона воза у којем су били избеглице издвојена су и задржана на граници. Но, током ноћи су вагони с око 150 избеглица ипак пропуштени, саопштила је словеначка полиција, а пренео је Индеx.хр.

Нису објаснили због чега су им ипак допустили да уђу у Словенију, након што су већ раније казали да ће их вратити у Хрватску.

Како је синоћ јавио извештач Танјуга, на граничном прелазу Бајаково формирана је вишекилометарска колона камиона од наплатне рампе до саме границе.

Не саобраћају возови из Београда за Загреб

БЕОГРАД – Возови за Загреб из Београда данас неће саобраћати јер су гранични прелази затворени, речено је агенцији Бета у Железничкој станици у Београду.

За сада је неизвесно када ће возови поново саобраћати на тој релацији.

Хрватски МУП саопшто је синоћ да је до даљњег затворено седам граничних прелаза са Србијом пошто је у земљу од среде ујутро ушло више од 11.000 избеглица.

За саобраћај је затворено више државних путева уз границу са Србијом, и подручја граничних прелаза Товарник, Илок, Илок2, Принциповац, Принциповац 2, Батина и Ердут.

Избеглице са Блиског Истока пошле су у понедељак пут Хрватске након што је затворена Мађарска граница са Србијом и након ступања на снагу новог закона којим се илегални прелазак оштрије кажњава.

Аутобуски превоз ка Загребу из Београда саобраћа редовно.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на И Хрватска затвара границе

* Обавезна поља