dragan djilas ds(1)БЕОГРАД -Лидер Демократске странке Драган Ђилас изјавио је данас је уверен да ће његова политика добити подршку на Главном одбору (ГО) странке 18. јануара и поручио да ће после тога сви морати да поштују донете одлуке или да потраже другу странку.

„Ја сам председник ДС-а, мене воља већине обавезује, ја ћу наравно прихватити сваки став Главног одбора убеђен да ће дати подршку овом руководству и свему што ми до сада радимо“, рекао је Ђилас у интервјуу за агенцију Бета.

Реагујући на одлуку два београдска одбора, у Земуну и Врачару, који су затражили оставку Ђиласа, он је навео да је деморкатско право одбора да предложе своје одлуке ГО и додао да коначну одлуку доноси већина.

„То вам је демократија, у Србији има преко 150 одбора ДС-а и свако има право на свој став, али демократија је воља већине, то не значи да је већина увек у праву, а можда некад и мањина има исправан став, али за то нема подршку. Ја верујем да је у овом тренутку јасно да већина људи у ГО подржава руководство странке“, истакао је Ђилас.

Додао је и да нема потребе да се формира било какав привремени орган, пошто све битне одлуке доноси Председништво заједно са ГО. Ђилас је нагласио да у странци постоје две струје, једна која сматра да „ДС треба да буде власт по сваку цену“ и друга који предводи он и која, како је навео „не жели да буде привезак никоме“.

„Не желим да говорим о именима, али сматрам да је јасно ко се данас залаже и ко говори о коалицији са Спрском напредном странком, мој став је јасан већ шесет, седам месеци“, оценио је Ђилас. Према његовим речима, подела на две струје добија на интензитету ових дана, зато што код појединих чланова постоји страх од ванредних парламентарних избора.

„Постоји страх једног броја људи да неће бити на посланичким местима, да више неће имати утицај у ДС-у и ја морам да кажем да је њихов страх потпуно оправдан. ДС ће за те изборе саставити листу посланика којима ће моћи да се поноси, и на њој нећи бити оних који због су градјани или одустали од гласова или једноставно никада нису гласали за ДС“, рекао је Ђилас.

Он је прецизирао да ће на ГО, по први пут у историји странке, представити критеријуме за избор посланика, на основу којих ће се бирати људи који нису по вољи „лоби група“.

„Сигуран сам да после тог 18. јануара више нема толерисања, да они који не представљају већину и они који немају подршку за своје ставове, те ствавове јавно износе и збуњују грађане у земљи. Тамо гласамо, доносимо одлуке и сви који жле да остану у ДС-у те одлуке морају да спроводе, они који не желе они треба да потраже место у некој другој странци или бар да ћуете“, поручио је Ђилас.

Он је изразио уверавања и да варедних парламетнарних избора на пролеће неће бити, али да ће се на ГО формирати изборни штаб како се не би чекало да „велики водја распише изборе“. ЛИдер ДС-а је поново да та странка има јасан план и јасну социјалну и економску политику, због које ће, како је навео, добити подршку граЂана на изборима у Београду, а ако их буде и у републици.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас – Имам подршку главног одбора

* Обавезна поља