Dragan DjilasБЕОГРАД – Председник Демократске странке Драган Ђилас саопштио је данас да му је председник МК групе Миодраг Костић, иако негира да је икада желео да купи ПКБ, ту намеру изнео на једном скупу у Скупштини града пре четири године, и да му је тада у говору пред стотињак људи одговорено на тај предлог.

Ђилас је, у изјави достављеној медијима, навео да би Костић, уместо што се упушта у јавне расправе, требало да грађанима Србије објасни зашто шећер у земље региона извози по 46, а у Србији га продаје по 64 динара.

„Уколико има времена може грађанима и да исприча како је шећерну репу, пре него што је град преузео ПКБ, откупљивао по 25 одсто нижој цени од тржишне и никада је није платио парама“, навео је Ђилас.

Данас у ПКБ-у, према Ђиласовим речима, ради скоро 2.000 људи и просечна плата је око 50.000 динара.

„Сигуран сам да би грађане занимало колика је просечна плата и колико људи данас ради у шећеранама које је господин Костић за три марке купио“, казао је Ђилас.

Он је истакао да се не може говорити о његовој нетрпељивости према Костићу од 2000. године, јер је, како је објаснио, за његово постојање сазнао када је купио три шећеране за три марке.

Председник МК групе Миодраг Костић демантовао је данас изјаву лидера ДС Драгана Ђиласа да је својевремено хтео да преузме ПКБ „за један евро“, и навео да Ђиласова нетрпељивост према њему датира од 2000, када је, као директор странке, упозорио Зорана Ђинђића да се „неки Ђилас“ позива на њега и тражи енормне финансијске накнаде за маркеиншке услуге.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас одговара Костићу

* Обавезна поља