dragan-djilas-valjevoБЕОГРАД – Председник ДС Драган Ђилас изјавио је да ће Србија банкротирати уколико се формира влада у којој ће СНС бити водећа странка.

Лидер демократа је истовремено поручио да би, кад је већ бивши председник демократа Борис Тадић напусто странку, било фер да понесе и „део дугова из прошле кампање“.

Ђилас је изразио уверење да влада коју води СНС не може опстати пун мандат и нагласио да се држава за 45 дана задужила 452 милиона евра издајући хартије од вредности.

„Не могу земљу економски да подигну људи који немају дан радног стажа у привреди, који ништа не знају да раде осим да говоре за скупштинском говорницом и држе прес конференције“, казао је Ђилас наводи се у изводу интервјуа за најновји НИН.

Он је истовремено позвао СНС да наведе које реформе намерава да спроведе.“Слушам Вучића и питам: `Можете ли једну једину реформу да наведете`. Ако је добра, ДС ће је подржати, као што смо подржали Бриселски споразум. Болан и тежак, али у овој ситуацији једино могућ“.

Лидер ДС је запитао и које су то реформе почеле па су сад заустављене и навео да је причано да ће се уштедети 700 милиона евра годишње кад се донесе нови закон о јавним набавкама.

„Па где су сад те паре, пошто су демократе, како кажу, крале, а сада је СНС власт и више нико не краде. Где је онда 700 милиона евра“, упитао је Ђилас.

Говорећи о одласку бившег председника странке Бориса Тадића, лидер демократа истакао је да је ДС већа од било ког свог лидера и нагласио да би он остао у партији да се на Главном одбору догодило да остане у мањини.

„Ако је Тадић већ отишао из странке, било је фер да понесе и део дугова из прошле кампање“, рекао је Ђилас.

Председник ДС изразио је и уверење СНС неће победити на изборима 16. марта и додао „народ ће се 16. марта ослободити страха у коме га држе годину и по дана и између арапских шеика који доносе милијарде и лажне приче о борби против тајкуна“.

Не користите Теслу у предизборној кампањи

Кандидат за градоначелника и председник ДС Драган Ђилас изјавио је данас да је апсолутно неприхватљиво коришћење Николе Тесле у дневнополитичке сврхе и зарад кампање.

Ђилас је поводом најаве Привременог органа у Београду да ће, у договору са министарком енергетике Зораном Михајловић, урну са посмртним остацима Николе Тесле из музеја посвећеног великом научнику преместити у Храм Светог Саве, рекао да ни Привремени орган ни министарка ни на који начин немају надлежност да одлучују о томе да ли ће Теслини посмртни остаци бити померени из Музеја, где су смештени на основу договора са његовим наследницима.

„Не видим разлог за то, али ако неко сматра да постоји, онда мора отворити јавну расправу и видети шта је најбоље“, рекао је Ђилас, а наведено је у саопштењу.

Према његовим речима, користити Теслу, човека који је вероватно један од највећих људи које је овај народ имао у својој историји, у дневнополитичке сврхе током кампање је нешто што је апсолутно неприхватљиво.

„Надам се да ће они тај свој потпис повући, да ћемо отворити једну озбиљну причу о томе и да ћемо пре свега урадити нешто за сам музеј Николе Тесле, да би што више људи ту могло да дође и види колико је он велики човек био“, рекао је Ђилас.

Он је позвао све да, без обзира што је кампања и што је, како је рекао, заиста лудо време, бар те велике људе оставе ван дневне политике.

____________________________________

DJILAS I PAJTICДС – Кредит из емирата још једна превара Вучића

БЕОГРАД — Демократска странка саопштила је да су услови кредита УАЕ који је прихватила Влада, двоструко лошији него што је претходна влада добијала од Светске банке.

Кредит УАЕ је „још једна превара Српске напредне странке и Александра Вучића, који Србију све брже води ка банкротству“, саопштила је ДС.

„Уместо обећаног кредита од три милијарде евра, добили смо најаву кредита од једне милијарде долара, са условима који су дупло лошији него што је претходна влада добијала од Светске банке“, пише у саопштењу.

Додаје се да је неспособност СНС довела у питање и редовну исплату зарада, пензија и социјалних давања.

„Преваре СНС су данашњом изјавом одлазећег првог потпредседника Владе достигле врхунац, а њихову цену ће поново плаћати грађани“, наводи ДС.

Влада Србије одобрила је вечерас сутрашње потписивање уговора о зајму Уједињених Арапских Емирата од милијарду долара за државни буџет Србије.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђилас – Србија ће банкротирати ако је води СНС

* Обавезна поља