rikБЕОГРАД – Ванредни републички избори коштаће милијарду и 146 милиона 440.000 динара, наведено је у предлогу финансијског плана које је данас усвојио РИК.

Влада Србије требало би сутра да се изјасни о том захтеву РИК-а, који је сачињен на основу процене стручних служби Скупштине Србије, под претпоставком да ће бити 20 изборних листа и једнак број бирачких места и бирача као на претходним парламентарним изборима. Тај новац ће бити обезбеђен из буџетске резерве, речено је на седници.

Председник РИК Дејан Ђурђевић подсетио је да су 2012. године избори одржани на свим нивоима и да би зато та цифра могла да буде мања.

РИК је такође утврдио да ће 16. марта гласачки листић бити светло плаве боје, а контролни љубичасте.

РИК се током дана упутити и допис министру без портфеља Александру Вулину у којем ће затражити помоћ за организовање гласања на Косову и Метохији, а формирана је и радна група за спровођење избора на Косову и Метохији.

Председник РИК Дејан Ђурђевић рекао је на седници ће мартовски избори бити спроведени из асистенцију ОЕБС, као што је то био случај и 2012. године и да се очекује да буде отворен исти број бирачких места.

Ђурђевић је прецизирао да је тада 35.277 бирача са Косова и Метохије гласало на 90 бирачких места.

Он је навео и да ће Службени гласник и за ове изборе штампати изборни материјал, а на седници су формиране радне групе РИК-а.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Избори коштају преко милијарду

* Обавезна поља