veljko-odalovic 1БЕОГРАД – Ванредни парламентарни избори на Косову и Метохији биће спроведени уз асистенцију ОЕБС-а, по моделу из 2012. године, најављује Вељко Одаловић.

Генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић каже да ће ванредни парламентарни избори на територији Косова и Метохије бити спроведени по моделу са претходних избора у мају 2012. године и додао да је о томе постигнут и начелни договор у Бриселу.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Одаловић је подсетио да је 2012. године на Косову, уз асистенцију Мисије ОЕБС-а, спроведена целокупна изборна процедура на 90 бирачких места, на којима је своје право искористило више од 35.000 грађана.

Одаловић је нагласио да тада није забележен ниједан инцидент.

Говорећи о припремама за изборе, Одаловић је рекао да се нада да ће Републичка изборна комисија радити несметано јер нема превише политичких страсти и тензија, због чега је уверен да ће процедура бити спроведена у потпуности и у складу са законом.

Одаловић је оценио да је веома важно да за време изборне кампање и самих избора не дође до застоја у обављају државних послова и додао да ће влада наставити да одржава редовне седнице, упркос техничком мандату, како би било урађено све оно што је планирано.

Према његовим речима, већ наредне недеље почиње скрининг у оквиру процеса европских интеграција, док се 12. фебруара наставља дијалог са Приштином.

Оставите коментар

Оставите коментар на Избори на Косову по моделу из 2012 године

* Обавезна поља