sasa-radulovicБЕОГРАД – Министар привреде у оставци Саша Радуловић оценио је, у ауторском тексту за Недељник, да политичка воља за реформе не постоји, већ само велика жеља за празним маркетингом, али напомиње да ће сви они, који схватају да се мора ићи путем одговорности и напорног рада, на овим изборима имати за кога да гласају.

„Изгледа да политичким странкама није било доста овог пропалог система. Политичка воља за реформе не постоји.

Постоји велика жеља за празним маркетингом, за причом о реформама. Такозване ППВ реформе. Уместо институција система, постоји једино жеља за самовољом појединца“, истакао је Радуловић.

Уместо рада и одговорности, сматра Радуловић, и даље им је једина нада да ће доћи неки страни инвеститори и спасити нас од нас самих.

Арапи, Кинези, Руси, Белоруси, ванземљци, три милијарде евра, па још три, па 10.000 милијарди, авиони, камиони, подморнице, чипови, истакао је он.

Не постоји никаква воља, оценио је Радуловић, да се политичке странке одрекну привилегија паразитског система који су креирале у последњих 10 година и у коме живимо.

Ако се питате зашто огромна већина људи лоше живи, одговор је због паразита и паразитског система привилегија у чијем центру је јавни сектор, нагласио је Радуловић.

Ја сам ушао у владу да бих иницирао промене, навео је он и истакао да је иницирао прво економске реформе како би се увео ред и укинуло дискреционо одлучивање и субвенције.

Да бисмо покренули привреду тако што ћемо почети одговорно да се понашамо. И онда смо заустављени. Догодио се народ по ко зна који пут. И овај пут спонтано, предочио је Радуловић.

Ако сами себи не помогнемо, нико нам неће помоћи. За Србију постоје два пута, сматра он и наводи да је један пут пропала економска политика субвенционисања, корупције, партијског запошљавања, самовоље појединаца, пљачкашке приватизације, паразита који живе на леђима друштва.

Други је много тежи, пут одговорности, напорног рада, домаћинског понашања, пристојности, институција система.

Да ли је грађанима било доста овог првог пута? Како каже Пешчаник, ако вам је добро, онда ништа. Нама је доста. На овим изборима ће сви они који схватају да морамо овим другим, тежим путем, имати за кога да гласају, закључио је Радуловић.

Још није одлучио

Медијске спекулације да је доскорашњи министар привреде Саша Радуловић преговарао са Демократском странком и Новом странком о заједничком учешћу на изборима, као и да ће бити кандидат за премијера, нису тачне, рекао је Данасу Душан Павловић, саветник бившег министра привреде.

Павловић је нагласио да још нису разговарали ни са једном политичком опцијом о заједничком наступу на изборима.

„Саша Радуловић и ја још размишљамо да ли ћемо остати у јавном животу као део политичке сцене или нећемо, и у ком виду“, рекао је Павловић и навео да је оно што медији пишу о оснивању нове странке нетачно.


Извор: ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Саша Радуловић о ППВ реформама

* Обавезна поља