dragoljub-petrovicИзгледа да је премијер Вучић још крајем двадесетог века упао у неку црну рупу звану Контекст, из које су га, срећом, пре неког времена извукли живог и здравог заједничком акцијом Горске службе спасавања, ватрогасаца и Сектора за ванредне ситуације.

Премијер је у том Контексту боравио целих 15 година, дакле, дебело је заглибио, па је „Спасавање редова Рајана“ било једна ништавна романса према „Извлачењу премијера Вучића из Контекста“.

Било је и веома пипаво, јер је извлачење Вучића из Контекста гори посао од извлачења праменова фолијом, извлачења влаге из зидова, извлачење мача из камена, извлачења трепавица, а највише личи на извлачење трактора из блата.

Али, како то већ бива у нашој земљи, миш за мацу, маца за куцу, куца за краву, крава за бабу, баба за деду, деда за премијера Вучића, повуци – потегни – извукоше га из Контекста.

Премијер је, наиме, јуче рекао за Euronews да је у животу имао много глупих изјава, што не значи да је он повремено био глуп, већ су изјаве једна глупа створења. Али, додао је у том интервју, све најглупље изјаве из његове богате приватне колекције „Shit of the year“, „Shit of the day“ & „Shit of the week“, извучене су из тог Контекста у коме је боравио скоро пола живота.

Новинарка га је, наиме, питала око оне његове старе, симпатичне & дражесне изјаве: „Убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана…“, а он је наравно одмах поменуо извлачење из контекста.

– То је извучено из Контекста! Ја сам рекао: „Убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана да водимо на пиће… Убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана да водимо на море… Убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана да частимо сладоледом… Убијте једног Србина, ми ћемо стотину муслимана да чешкамо по леђима“.

– А она ваша изјава: „Осветићу се кад-тад Славку Ћурувији због лажи које о мени објављује у Дневном телеграфу“?

– И то је извучено из контекста. Ја сам заправо рекао: „Осветлићу кад-тад убиство Славка Ћурувије из захвалности за лажи које о мени објављује у Дневном телеграфу“.

– А оно кад сте изјавили: „Многи с подсмехом кажу – где су вам данас Карлобаг, Огулин, Карловац и Вировитица. То нам ова несрпска фукара, ови мученици и јадници што онима који су ову земљу бомбардовали скуте љубе и љубе им руке, хоће да кажу – где сте ви данас, радикали, у тим српским местима? Радују се и сеире томе што су усташе окупирале српску земљу… “

– А из тога је, видите, извучен Контекст! Ја сам заправо говорио о линији Карлобаг, Огулин, Контекст, Карловац, Вировитица! Уочавате да је неко перфидно извукао баш Контекст, који је српски град!

– А оно кад сте лепили плакате Булевар Ратка Младића по згради Б92?

– Ух, ево признајем, то није извучено из Контекста, него сам тог дана имао ПМС. Тачније, имао сам СРС! То вам је, знате, великосрпски ПМС! Претпостављам да и ви имате те дане?

– Јесте, јесте, али ја никада нисам лепила плакате Булевар Ратка Младића по згради Б92!

– Добро, то нисте, а јесте можда гађали мужа тањиром?

– То јесам! Више пута…

– Е па видите, госпођо… То вам је исто! – рекао је премијер Вучић за Euronews. А можда и није баш овако рекао, али је свакако било у том контексту.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Извлачење из Контекста

* Обавезна поља