dragan-markovic-palmaЈАГОДИНА – Очекујем да наша коалиција и на ванредним изборима 16. марта наступи у истом саставу. Јединствена Србија свакако ће поново бити на листи са Социјалистичком партијом Србије, а остаје да се ових дана обаве разговори са Партијом уједињених пензионера, али мислим да ту неће бити никаквих проблема – најављује у разговору за Данас Драган Марковић Палма, лидер Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодина, говорећи о наступу своје странке на предстојећим изборима.

Председник ЈС објашњава да са социјалистима и „пензионерима“ још није било речи о расподели посланичких мандата

Какву изборну кампању очекујете?

– Сви нешто говоре како ће кампања да буде прљава. Ми, свакако, нећемо водити прљаву кампању већ ћемо причати о оно што смо урадили, а навешћемо и разлоге због којих нисмо испунили одређена обећања, односно рећи ћемо који су нас то фактори спречили. У сваком случају, уверен сам да ће наша коалиција добити још више гласова него на претходним изборима 2012. јер смо на свим досадашњим ванредним изборима у локалним самоуправама остваривали добре резултате.

Шта ће бити главне теме на којима ће ваша странка инсистирати током кампање?

– Све оно што смо до сада причали и на чему смо радили. То, пре свега, подразумева довођење инвеститора, заштиту пензионера, социјалну правду, отварање нових радних места, борбу против беле куге, међународну сарадњу… На свему томе смо инсистирали и у протеклом периоду и борили се да такви циљеви буду остварени.

Да ли очекујете да ће Ивица Дачић бити на челу и наредне владе?

– Кад се заврше избори, онда се праве договори ко ће имати коју функцију. Оно што је важно јесте да ће наша коалиција имати доста гласова, а које ће опције бити на столу, видећемо, односно размотрићемо с којим партијама ћемо правити постизборну коалицију.

Како оцењујете рад минуле владе?

– Рад минуле владе, односно рад владе у оставци, оцењујем позитивно. Доста су учинили на реализацији важних циљева и решавању проблема који су годинама постојали.

Да ли постоји неки домен у којем је требало више урадити?

– Мислим да је веома велика кочница била Европска унија. Ту, пре свега, мислим на питање преговора са Приштином јер да смо доста времена изгубили, а и Брисел је потрошио много времена. Стога, слободно могу да кажем да Влада заслужује високу оцену. Понављам, реализовала је циљеве који су годинама били недостижни. Оно што је најбитније за нас јесте да смо скинули негативну етикету са грађана Србије и да Србија никада није била популарнија на међународној сцени него у протекле две године.

Да ли сте задовољни стањем у Јагодини?

– Грађани своје задовољство исказују на изборима. Ја увек кажем да смо могли да урадимо и мало више од онога што смо урадили, али стоји да смо урадили више од свих осталих градова у Србији, као и да смо у протеклих неколико година добили сва могућа признања која постоје, укључујући она за отварање радних места, туризам и спорт. Најважније је да имамо шест нових фабрика и да смо без помоћи државе успели да привучемо инвеститоре. Ниједан град у Србији осим Јагодине не може тиме да се похвали.

А шта ће ПУПС?

Ивица Дачић, Јован Кркобабић и Драган Марковић Палма разговараће наредних дана о заједничком изласку коалиције СПС-ПУПС-ЈС на парламентарне изборе. „Очекујем да ће Кркобабић, Дачић и Марковић разговарати у наредних десетак дана, да ће се све околности разјаснити и да ће се постићи договор о изласку на изборе у коалицији која је и до сада постојала“, рекао је потпредседник ПУПС Момо Чолаковић.


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Јединствена Србија на листи са СПС-ом

* Обавезна поља