Sasa-Radulovic-foto-Milena-Djordjevic-21БЕОГРАД – Министар привреде у оставци до краја недеље открива свој политички план, има намеру да учествује на изборима. Није искључено да формира партију уз подршку привредника министар привреде у оставци Саша Радуловић одлучан је да настави политичку каријеру и до краја недеље саопштиће своје конкретне планове.

Како сазнајемо, он је још у дилеми да ли да оснује сопствену партију, која би учествовала на изборима, или ће се прикључити тиму неке од постојећих странака.

Како преносе наши извори, идеја Радуловића је да са двојицом најближих сарадника из Министарства, Душаном Павловићем и Александром Стевановићем, и уз помоћ привредника, направи политички пројект с којим би покушао да са политичке сцене истисне УРС Млађана Динкића.

Међутим, за то је потребно да се прикупи минимум 10.000 оверених потписа, али и обезбеди значајан новац. Осим тога, и утицајни пословни људи прилично су резервисани према овим министровим плановима.

Никола Павичић, који је својевремено са групом привредника основао Покрет за привредни препород Србије, каже за „Новости“ да су они одавно одустали од учешћа у политици кроз страначко деловање:

– Не видим колико би нека нова странка могла да се наметне својим идејама и програмом, нити видимо смисао да се стављамо у службу било које политичке опције.

Радуловићева „опција Б“ јесте да се прикључи Новој странци, или ЛДП-у. Лидер НС Зоран Живковић каже за „Новости“ да је имао контакте са Радуловићем али – пре шест месеци:

– Тада је идеја била да уђе у НС и буде један од функционера, али се нисмо сложили око неких захтева које је тада изнео.

САРАДНИЦИ ИЗ КАБИНЕТА ПРАВЕ МОСТ

МОСТ Радуловића ка Новој странци и ЛДП-у јесу његови најближи сарадници у Министарству – Павловић је члан Живковићеве странке, а Стевановић у Политичком савету либерала. Стевановић за „Новости“ каже да ће после серије разговора наредних дана бити јасније да ли ће свако кренути на своју страну или у заједничку политичку причу.


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Радуловић остаје у политици

* Обавезна поља