Ево, драги читаоци, нисам ни жив ни мртав шта ће нам Александар Вучић рећи у понедељак: хоће ли бити парламентарних избора?

Нешто у то не верујем а чујем да су га озбиљни људи упозорили да с тим не тера спрдњу јер таква врста избора и избор нове владе праве застој у остваривању оног што је договорено и што би морало да се опосли у овој години. Вучић има солидну подршку у парламенту и евентуална победа на преседничким изборима само цементира моћ и способност да се прогутају и сваре „највеће жабе.“

Отуда и предлог Јединствене Србије (ЈС) премијеру Алелксандру Вучићу да се у Србији заједно са председничким распишу и ванредни парламентарни избори представља тек игроказ који ће Вођи омогућити да у монодрами коју игра пред грађанима Србије додатно истакне сопствену улогу.

Разлог за расписивање ванредних парламентарних избора, према речима Драгана Марковића Палме, председника ЈС, јесте учвршћивање јединства и стабилности у Србији, а пре свега поводом ситуације у региону.

– Очигледно је да поједини председнички кандидати представљају сами себе и нисам чуо да се оглашавају о захтеву Изетбеговића за ревизију тужбе против Србије – изјавио је Марковић.

Како каже, то значи да те кандидате не интересује Србија већ искључиво лични интерес.

– Једини који се кандидује за председника Србије због Србије је Александар Вучић и ови избори су најважнији од 2000. године.

Ванредним парламентарним изборима би постигли, у овом тренутку веома важно јединство Србије, као одговор на све затегнутије односе у региону и како би сачували мир и наставили европски пут Србије, а да при том чувамо државне и националне интересе. У Скупштини Србије не треба да седе они који немају легитимитет и не представљају никога. Очекујем да ће мој коалициони партнер, Ивица Дачић, подржати мој предлог – рекао је Марковић.

Неће, рекао бих ја а то је рекао и Дачић који не види у овом тренутку разлог да се расписују ванредни парлментарни избори.

Њихање гране има своју сврху. Овде ће се, не само због избора, одржавати повишена политичка температура.

Оставите коментар

Оставите коментар на Кад Палма њише гране

* Обавезна поља