aleksandar-becicДобро је: Геј парада је одржана, Вучић се вратио у земљу, никаквих проблема није било, нису се објављивали никакви снимци, Андреј није решио да са Малим шета баш у недељу уз своје кобрасте другаре по центру града…

Целу ту мирну и идиличну слику покварио је на тренутак превентивно ухапшени Урош Мишић који је по граду шетао са бејзбол палицом (тако кажу) и фантомком (опет, тако кажу) па су га затворили да не би правио инцидент. А онда су га пустили јер није починио никакво кривично дело. Таман: Мишић је ударио још једну рецку у својој биографији „жестоког момка“.

Александар Вучић није погледао Геј прајд. Ни Транс прајд. Делегирао је Јадранку Јоксимовић да се тиме бави. Ако хоћеш да будеш министар за ЕУ интеграције, има да се дружиш са Геј и Транс прајдерима.

И свом брату је рекао да седне и одмара. И то у Земуну. Што даље од центра. И да не иде ни у какву шетњу. За сваки случај. Да не би после морао да се посипа пепелом пред васколиком јавношћу.

Имао је Реформатор Велики важнији задатак за тај дан: да се психички спреми за сусрет са Зубином Мехтом. То вам је један од највећих живих диригената данашњице. Е њега је један српски премијер (по имену Александар Вучић) по први пут у новијој српској историји видео.

Кад боље размислим – потпуно ми је јасно! Та подела на новију и старију историју.

Та старија историја спада у ону мрачну страну Вучићеве биографије.

Он тада није слушао Зубина Мехту. Он је слушао прангијање изнад Сарајева, за спавање је себи пуштао Шешељеве говоре, а будио се уз Бају малог книнџу…

Сад кад је Европљанин (и помало Американац, док га не прими Обама: Тад ће да буде Кептен Америка, а не више Херој од Фекетића), он мора да слуша озбиљну музику. Али не мора да се уозбиљи. Ни ја се не бих уозбиљио да сам на његовом месту.

Вриштао бих од смеха.

Па замислите да сте у ситуацији да пре пет година знате безмало у брк сваког „регистрованог“ хомосексуалца који је активан у ЛГБТ покрету и имате комплетне досијее, а са „навијачима“ којекаквих фудбалских клубова размењујете њихове сличице, телефонске бројеве и адресе становања, како би „навијачи“ приступили дисциплиновању различитих, а сада, ко бива, покушавате да се изборите са васколиким притиском на Србију из света?

Херојство је то.

gej parada 2015

И то херојство које је веће од оног које су показали припадници ЛГБТ популације.
Који се – или праве да су наивни, или их уопште није брига.

Ово пишем зато што се сећам како су попљували власт (коју су иначе подржавали) зато што су дивљаци поломили центар Београда док су они хтели да парадирају.
Баш тако се сећам и како су попљували ову власт прошле године када је рекла да из безбедносних разлога Прајд не може да се одржи.

А сад, сад слушам како челници ЛГБТ покрета у Србији на сав глас хвале владу Хероја од Фекетића.

Господо, даме, шта год: ви се правите блесави или…?

Вама заиста није јасно да руководство странке на власти стоји иза тога што сте за викенд могли да шетате по Београду, баш као што је стајало иза тога што пре пет година нисте могли да шетате?

Нема везе: правите се блесави.

Вучић је добио велики поен у међународним институцијама.

Следеће године, ако буде премијер, има и он да парадира међу вама, немојте се бринути. Немојте само да заборавите да му дате беџ, ако сте већ полицајцима ове године дали балончиће да се играју. Он је навикао да носи беџеве још од времена кад је обављао дужност генсека оне странке чији је лидер становао у Хагу добрих десет година.

До следећег прајда… Само размислите – шта би се десило да лидери СНС нису тамо где су сад?

Да пред овај прајд разни специјалци владајуће странке нису испозивали све вође навијача и рекле им да остану код куће и мирују.

И да: овим срБским патриЈотама који кукају по друштвеним мрежама на очајно стање у држави и у исто време на „пошаст коју нам је донео Ватикан“ поручио бих оно што сам прочитао на једном зиду у центру Београда. Извињавам се на простаклуку: Не јебу вас педери, него капитализам.

Размислите о томе.

Београдски зидови су одлично место за добијање нових знања.


Извор: Колумниста

Оставите коментар

Оставите коментар на Како је премијер видео Зубина Мехту, а није видео гејеве

* Обавезна поља