MIROSLAV MISKOVICСуђење власнику “Делта холдинга” Мирославу Мишковићу и још десеторици оптужених за злоупотребе са путарским предузећима поново је данас одложено за 8. децембар у Специјалном суду у Београду због штрајка адвоката.

Сви оптужени, сем Риста Ристића, су дошли на суђење али не и њихови браниоци, који су у штрајку.

Иако суђење није одржано власник Делта холдинга је искористио прилику да негодује због медијског вођења овог поступка и тражио заштиту судског већа.

Овај процес ће сигурно добити међународне размере и молим веће да се држи закона рекао је Мишковић, нагласивши да његова комапнија и породица трпе велику штету због процеса.

Судија Вучинић је рекао да ће његово веће одолети свим притисцима, без обзира одакле пристижу и детаљно образложио своју одлуку да врати пасош Мишковићима коју је касније Апелациони суд преиначио наложући им да пасоше ипак врате суду.

Мишковић је такође рекао да нема поверења у правосуђе Србије и неговодао због одлуке Апелационог суда о враћању пасоша.

– Одлука да се врате пасоши је донета да не бисмо побегли у иностранство, а ми смо већ били у иностранству. И поред вашег одобрења да путујем, ја сам се вратио јер су медији спекулисали о одузимању јемства. Не видим ниједан разлог зашто се поново одузимају пасоши, а већ четири пута је одлука о одбијању враћања пасоша била укидана… – жалио се Мишовић.

Оптужена Јадранка Бабић је обавестила суд да је Ристић имао инфаркт и да се налази у болници на лечењу и предала суду медицинску документацију о томе коју је добила од Ристићеве супруге.

У последња два месеца, колико траје штрајк адвоката у целој Србији, ово суђење је одлагано четири пута.

Мишковић, његов син Марко и власник Нибенс групе Мило Ђурашковић су под мером забране напуштања боравишта и одузети су им пасоши.

Мирослав Мишковић положио је 12 милиона евра у готовини, као јемство да неће побећи из земље док траје судски поступак, док су Марко Мишковић и Мило Ђурашковић дали јемство у некретнинама у износу од 3,2 милиона евра и 3,7 милиона евра.

Против њих тројице, као и још осам осумњичених води се кривични поступак због оптужби да су оштетили путарска предузећа за више милиона евра.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Мишковић упозорио судско веће да се држи закона

* Обавезна поља