Djulijeto KjezaСједињене Америчке Државе, љуте због политичког и војног пораза у Сирији, интензивирају своје деструктивно дјеловање у правцу дестабилизације ситуације у Европи и истовременог стезања агресивног обруча око Русије, упозорио је Ђулијето Кјеза, свјетски познати италијански новинар, политичар и публициста.

По његовој процени, на то указују: журне радње на укључивању Црне Горе у НАТО, изненадне шансе Турске да постане члан ЕУ и домахивање чланством у НАТО корумпираним и неонацистичким државама са територије бившег СССР.

А све то, како је навео, заједно сведочи да је свет на прагу озбиљног рата.

Кјеза је, у интервјуу италијанској телевизији Пандора, казао: „Црна Гора је део бивше Југославије, на чијем челу се дуго налази клан Мила Ђукановића, човека који се сумњичи за мафијашке радње не само на Медитерану, већ и шире. Сумњива личност. Американци би рекли – кучкин син, али наш кучкин син. И све ОК. Пада ми на памет Норијега из друге земље. Ствар је у томе што Црна Гора мора да уђе у НАТО и то што пре“.

Он је даље додао: “Како је изјавио генсек НАТО Столтенберг – то је важан корак у правцу интеграција, важан корак у правцу евроатлантске интеграције целе територије европског Балкана. Веома значајна реченица. А затим додаје „врата НАТО за завршетак нашег виђења света и Европе – заједничке, слободне, мирне“. То је управо онај пројекат који међусобно повезује све потезе НАТО. Црна Гора ће се званично придружити НАТО почетком следеће године, али је тај процес почео 2009. године“.

„Ништа ново, рекло би се. Одавно постоји жеља да се припоје НАТО и Украјина са њеном свитом неонациста и Молдавија са свитом корумпираних државних функционера.

То су такозване европске вредности – позивамо и Курту и Мурту, најгоре политиканте који су испливали на површину после распада СССР, политиканте који су измилели за 24 године тоталне корупције. Све је то позвано у НАТО и ЕУ. Али, треба гледати у будућност, одбацивши непотребно.

milo-djukanovic-nato 1

Зашто позивати земљу као што је Црна Гора, која има становника готово исто колико Ђенова, земљу која је практично независна од 2006. године, захваљујући референдуму чија је легитимност под великим знаком питања?

Довољно је погледати карту, где се Црна Гора граничи са Србијом, земљом коју свим силама покушавају да увуку у Европу чак и против воље њеног народа, са Косовом – другом измишљеном државом – и са Албанијом,која машта да постане Велика Албанија. Граничи се још и са Хрватском и Босном и Херцеговином…

Са свим земљама које су после чувеног рата који је уништио Југославију још увијек у превирању. Мало даље су Молдавија и Румунија, где су недавно пребацили европски штаб НАТО. Гледајући на карту, јасно је да се затвара обруч око Русије.

Дестабилизује се ситуација у Македонији. Када је цела зона препуна избеглица које су тамо доспеле захваљујући организованом учешћу Турске, чланице НАТО и сталног лакеја Америке.

Такође, НАТО помоћу Велике Британије, која жели да напусти ЕУ, намерава да уведе Турску у ЕУ.

Кад гледаш карту, схваташ смисао уласка Црне Горе у НАТО по наређењу Америке. Офанзива на Русију се наставља и шири по целој Европи после војног и политичког пораза Америке у Европи„, закључио је Кјеза.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Кјеза – Црна Гора је амерички пион у борби против Русије

* Обавезна поља