serticБЕОГРАД – Министар привреде Жељко Сертић изјавио је вечерас да влада Србије још није донела одлуку о продаји Телекома и нагласио да та компанија, у случају да не буде продата, неће моћи да остане у досадашњем облику, већ јој предстоји реструктурирање.

Како је раније најавио премијер Александар Вучић, одлука о продаји Телекома требало би да буде донета сутра поподне или у четвртак, 10. децембра.

Вучић је рекао да је понуђена цена већа од оне која је била понуђена 2011. године, али ипак не онолика колико се влада надала.

„Било би нам лакше да смо добили јако добру или јако лошу понуду, онда просто знате шта нам је чинити”, рекао је Сертић за РТС.

Он је навео да Телеком доноси профит, али је запитао да ли постоје гаранције шта ће бити за три или пет година имајући у виду да се „огромно тржиште телекомуникација у свету се заоштрава и укрупњава.

„Морамо хладне главе да донесемо одлуку. Још увек није донета одлука, ни да ли ћемо продати или не, али то ће бити рационална одлука”, прецизирао је.

Према његовим речима, влада сада разматра све друге опције које постоје и ради се аналитика о томе шта се може очекивати наредних година.

Сертић је рекао да Телеком доноси 150 милиона евра профита, али да су неопходне инвестиције у најмање истом толиком износу.

„Ако не будемо продали Телеком и ако влада Србије не буде донела одлуку о његовој продаји, Телеком неће остати у данашњем облику”, поновио је Сертић и објаснио да ће та компанија морати да буде реструктуритана како би у наредне три до пет година могла да се бори на тржишту.

„Да ли са страним или домаћим менаџментом, видећемо, али уз сагласност синдиката”, навео је министар и додао да је задатак владе да учини Телеком профитабилним.

„Хоће ли он бити дефинисан овог момента или у наредне три до пет година, то ћемо да видимо”, закључио је Сертић.

У Влади Србије крајем новембра отворене су коначне понуде шест компанија које су заинтересоване за куповину 58 одсто акција Телекома.

Понуде је оцењивао приватизациони саветник, француска компанија „Лазар”, а влада одлучује која је понуда најбоља, не само на основу цене већ и понуђеног инвестиционог плана и социјалног програма.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Нема одлуке о Телекому

* Обавезна поља