goran-knezevicЗРЕЊАНИН – Зрењанински одбор Демократске странке тражи девизе пронађене 2009. године у сефу садашњег челника напредњака. Вратићу паре коме буде требало – каже потпредседник СНС.

У Градском одбору ДС очекују да им Горан Кнежевић, бивши страначки лидер и градоначелник Зрењанина, а данас перјаница напредњака, врати 160.700 евра колико је 2009. пронађено у једном његовом сефу, а за који је утврђено да припада демократама.

– Надлежни у странци сигурно ће покренути поступак за повраћај новца. Како ће бити потрошен и да ли ће завршити као хуманитарна донација одлучиће се накнадно – изјавио је у среду за „Новости“ Горан Каурић, шеф одборничке групе ДС у Скупштини Зрењанина.

Након потврђивања ослобађајуће пресуде од Апелационог суда, Кнежевић је поручио да неће тужити државу што је 13 месеци провео у притвору. А, на поменути захтев ДС одговара:

– Вратићу новац коме треба. Али, мораће у ДС да објасне зашто су годинама лагали да немају ништа с тим, и одакле одједном оваква промена. Хоће ли ми надокнадити плате, стаж, бол, увреде, непроспаване ноћи моје породице и сузе моје деце? Хоће ли Каурић одговарати за све лажи на суђењу када су му се и судија и цела судница смејали због будалаштина које је изговарао? – изјавио је за „Новости“ Горан Кнежевић.

Евидентно је да ће полиција, спорни новац који је запленила 2009, вратити Кнежевићу након што суд поднесе захтев МУП. Бивши министар је за 77.200 евра пронађених у другом сефу доказао да су породична уштеђевина, а за 160.700 евра да су – прилози донатора за ДС. Он поседује евиденцију о уплатама, а на суђењу је навео и нека конкретна имена, уз тврдњу да су прилози дати за странку, а не њему.

ПРВО СЕ ОДРЕКЛИ ПАРА

Занимљиво је да су током суђења, сви сведоци, иначе високи функционери зрењанинске ДС, негирали да новац из једног Кнежевићевог сефа припада овој странци! Нејасно је – да ли због односа према свом тадашњем лидеру, или нелагодности откривања илегалног финансирања странке?


Извор: Вечерње Новости

Оставите коментар

Оставите коментар на Кнежевић и ДС о парама

* Обавезна поља