stanislava-pakБЕОГРАД – Саветница председника Србије Станислава Пак изјавила је данас да не постоји сукоб између председника Србије Томислава Николића и председника СНС Александра Вучића, као и да ће Николић донети одлуку да ли ће његов саветник Оливер Антић остати на тој позицији после оставке у СНС.

Нема поделе „на Томине и Вучићеве људе”, већ на оне који раде и хоће да донесу промене Србији и на оне које финансирају тајкуни и који хоће да је разоре, рекла је Пак гостујући на Б92.

Она је навела да су Вучић и Николић направили странку као идеју и концепт добре и просперитетне Србије, коју данас развијају као председник државе и председник странке.

Говорећи о Оливеру Антићу, који је јуче поднео оставку на све страначке функције у СНС, Пак је рекла да је он и даље саветник председника и да ће Николић у разговору са Антићем донети праву одлуку.

„Да ли ће Антић остати саветник зависи од председника и не сумњам да ће он донети најбољу одлуку, као и увек до сад”, рекла је Пак.

Она је оценила да је Антић показао изузетну одговорност јучерашњом оставком у СНС јер је, како је навела, направио грешку без лоше намере, јер је био обманут од стране хрватског новинара Домагоја Маргетића.

„Најављена је конференција на којој је требало да буду представљени докази у случају Мобтел, а десило се да је ескалирано нешто сасвим друго, оптужени су саветници Александра Вучића и ствар је добила другачију димензију”, рекла је она и додала да је Николић знао да ће та конференција бити одржана, али да није очекивао да ће ескалирати у потпуно другом правцу.

„Људски је грешити, божански је опраштати”, рекла је Пак.

Пак је казала и да је Антић разговарао са Радомиром Марковићем о његовом захтеву за помиловање, али и да је та прича „спинована” у јавности и добила негативну конотацију, објашњавајући да је Антић, у процесу одлуке о помиловању, прикупљао податке.

Пак је на питање да ли Николић заступа руске интересе одговорила: „Таман посла.„

„Председник Србије заступа само српске интересе”, рекла је Пак наглашавајући да је Николићева жеља да што пре економски покрене Србију и да је са свим државницима у искреној комуникацији.

Она је подсетила да је Николић око три сата разговарао са америчким председником Бараком Обамом о горућим питањима за Србију, као што је имплементација Бриселског споразума и европске интеграције.

Пак је као један од највећих успеха председника Николића означила поправљање имиџа и перцепције Србије у свету.

Према њеним речима, добијање датума за почетак преговора, резултат је и тога што је Србија постала кредибилни партнер.

„Нисмо пристали на све, далеко од тога, али кад нешто потпише, стоји иза тог”, наводећи да је добијање датума историјски успех.

Пак је на подсећање да је премијер Ивица Дачић позвао Србе на Косову да изађу на парламентарне изборе, рекла да ће се Николић укључити у ту причу, као што је и до сад чинио.

Она је казала и да не постоји никакав непосразум између Владе и Председништва Србије нити било какав „шум на везама” и да се све значајне одлуке доносе у координацији.

Пак је нагласила и да су се Председништво Србије и председник понашали „домаћински” јер је готово трећина од предвиђеног буџета уштеђена.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Нема поделе на Вучићеве и Томине људе

* Обавезна поља