vojislav-kostunica-foto vestБЕОГРАД – Демократска странка Србије одржаће 19. јануара изборну скупштину а једини кандидат за председника је досадашњи лидер те политичке партије Војислав Коштуница.

Скупштина, на којој ће бити изабрани и потпредседници странке, имаће и програмски карактер јер ће бити представљена начела политичке неутралности државе за коју се ДСС залаже, речено је на конференцији за новинаре.

Посланик ДСС Марко Милутиновић је рекао и да је до сада велики број општинских одбора преложио да Коштуница настави да обавља дужност председника странке и „да се и даље прикупљају кандидатуре“.

„Да ли ће бити нових потпредседника, показаће сама скупштина“, рекао је он додавши да је „за сада Коштуница једини кандидат и да га је предложио велики број општинских одбора“.

Према његовим речима, на скупштини 19. јануара ће бити представљена начела политичке неутралности која се састоје у активном а не пасивној сарадњи и са државама запада и истока а која је у интерсу грађана и наше земље.

Милутиновић је поновио и да ДСС очекује добар резултат на београдским изборима, који се најављују крајем фебруара или почетком марта.

Он је навео и да ће ДСС на тим изборима понуди грађанима свој план али и државну и националну политику изразивши уверење да ће „ДСС на тим изборима показати своју снагу“.

Милутиновић је навео и да ће ДСС имати свог кандидата за градоначелника додавши да ће се „одлука о томе ко ће то бити донети у данима који предстоје“.

Он је поновио страначке критике на рачун европских интеграција Србије и истакао да се ДСС залаже за свеобухватну јавну распарву о томе којим путем Србија треба да иде као и за референдум на коме би се грађани изјаснили о томе.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Коштуница једини кандидат

* Обавезна поља