LK-KOSMAJACКОТОР –Београђанин Драгослав Космајац, кога је премијер Србије Александар Вучић означио као главног српског нарко боса, након саслушања у Основном државном тужилаштву у Котору, због сумње да је фалсификовао исправе, пуштен је из полиције.

Како јављају подгоричке „Вијести”, са папиром преко лица которску полицијску станицу, у коју је пребачен из тужилаштва, напустио је са супругом и још једном млађом женском особом.

„Ово је медијски линч наше породице, наше деце… Молим вас, оставите нас на миру”, поручила је представницима медија Космајчева супруга и ушла у „голф” београдских регистарских ознака, којим су сво троје удаљили.

Дневник подсећа да је Космајац (61) синоћ приведен на информативни разговор у которску полицију као „безбедносно интересантна особа”, а првобитне информације из полиције су указивале да ће му припадници МУП-а, највероватније, уруцити решење о отказу боравка и забранити улазак у Црну Гору.

Космајац је јуче ушао легално у Црну Гору, али су у полицији одлучили да га позову и саслушају у својству грађанина за чије се име везују бројне приче и контроверзе, које су почеле након што га је Вучић означио као главног српског нарко боса.

Извори „Вијести” саопстили су да је Космајац након доласка на Црногорско приморје намеравао да оде у своју луксузну кућу у месту Стрп између Рисна и Мориња, где је два дана боравио и средином јуна.

Његов син Лазар пуштен је из затвора у Спужу почетком јула, након што је ухапшен, јер је побегао саобраћајној полицији, а када је напустио затвор обећао је да ће напустити Црну Гору.

Космајац се у Белој књизи МУП Србије из 2001. помиње као један од најзначајнијих трговаца опојним дрогама.

Српски медији објавли су да су његово име помињали и сведоци сарадници и оптужени у поступцима против Земунског клана, именујући га као особу од које су припадници тог криминалног клана набављали дрогу.

Наводно је повезан са међународним кријумчарима наркотика и у Јужној Америци и има уходани канал за кријумчарење кокаина из Турске, Бугарске и Македоније, преко Црне Горе и Србије, за земље западне Европе.

Близак је, наводно, и са оптуженим наркобосом из Пљеваља, Дарком Шарићем.

Упркос подацима које о њему има полиција, пишу „Вијести”, никада није био ухапшен јер, наводно, полиција против њега никад није имала довољно доказа


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Космајац пуштен из которске полиције

* Обавезна поља