miodrag-kosticБЕОГРАД — Власник МК Групе Миодраг Костић, веома заслужан за стварање Тодорићевог царства у Србији (Идеја, Меркатор, Рода, плодна земља), поновио је да се залаже за стварање велике регионалне компаније која би окупила најјаче брендове из бивше Југославије

Српски „краљ шећера“ је рекао да намерава да уложи у хрватску 100 милиона евра и да се залаже за удруживање сродних компанија у велики систем под именом АМАНП.

Како је рекао за Слободну Далмацију, име компаније је акроним познатих фирми из Србије и Хрватске – Агрокор, МК Група, Нектар и Подравка. Костић сматра како би за такву компанију владао велик интерес.

„Заједничка компанија имала би једну управу и имала би приход од око седам милијарди евра и за њу би владао велики интерес. Ако се на време не опаметимо, бићемо само гледаоци у великој еуропској утакмици“, рекао је Костић „Слободну Далмацију“.

Та компанија би „под исту капу“ ставила неке од најјачих брендова са ових простора, па би производи као што су смоки, цедевита, вегета, кокта, нектар и фруктал сокови били власништво једног гиганта.

Костић је потврдио да већ неколико месеци преговара са „Подравком“ око удруживања и да су преговори већ стигли до финалне фазе.

Подравка: Не спајамо се с МК групом

ЗАГРЕБ — Подравка је саопштила да не преговара с МК групом о корпоративном повезивању већ само о могућој пословној сарадњи две компаније на неким тржиштима.

Реагујући на медијске написе да је МК група, у власништву Миодрага Костића, заинтересована за корпоративно повезивање с Подравком и инвестирање у Хрватску, из Подравке поручују „како с МК групом не преговарају ни о каквом облику власничког, односно корпоративног повезивања или удруживању, већ само о могућој пословној сарадњи две компаније на неким тржиштима“.

О евентуалним исходима поменутих преговора, Подравка ће, како наводе, правовремено обавестити јавност, преноси регионални портал SEEbiz.eu.

МК група, компанија српског „краља шећера“ Миодрага Костића, открила је пре два дана да већ неколико месеци преговара с копривничком „Подравком“, са којом наводно планира удруживање.

Костић, један од најбогатијих срспких предузетника, који је најавио и инвестиције од око 100 милиона евра у послове у Хрватској, изјавио је како су преговори с „Подравком“ у завршној фази.

Он је још половином ове године, на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду, изишао с идејом о удруживању сродних компанија у региону.

Костић је предложио стварање велике компаније под називом АМАНП, што су почетна слова компанија које би се према његовој идеји ујединиле – Агрокор, МК група, Атлантик Група, Нектар и Подравка.

„Заједничка компанија имала би једну управу и имала би приход од око седам милијарди евра и за њу би владао велики интерес. Ако се на време не опаметимо, бићемо само посматрачи у великој европској утакмици“, поручио је Костић.


Извор: Б-92, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на Костић наставља довлачење Хрвата у Србију

* Обавезна поља