MIODRAG-KOSTIC_620x0-620x330БЕОГРАД – Компанија Суноко објавила је данас намеру преузимања стопостотног власништва над АИК банком, односно преузимања преосталих акција у тој банци. Новосадска компанија Суноко, део МК групе, заједно са повезаним лицима сада има 37,91 одсто власништва у АИК банци, што значи да намерава да преузме преосталих 62,09 одсто акција, објављено је на сајту Београдске берзе.

Суноко се обавезује да ће у року од 15 дана поднети захтев Комисији за хартије од вредности за објављивање понуде за преузимање и објавити понуду одмах након пријема решења комисије у једним дневним новинама које се редовно дистрибуирају на целој територији Србије. Компанија Суноко потврдила је да је, сходно Закону о преузимању акционарских друштава, објавила Намеру о преузимању акција АИК банке из Ниша.

Понуда за преузимање ће званично бити отворена после добијања решења о одобрењу понуде за преузимање од стране Комисије за хартије од вредности, а у законом предвиђеним роковима, саопштила је та компанија.

Компанија Суноко добила је од Народне банке Србије претходну сагласност за стицање већег удела у власништву над АИК Банком из Ниша. Централној банци су се тим поводом обраћала два лица.

Поступак по захтеву Сунока је окончан и НБС је дала претходну сагласност за стицање већег удела у власништву над АИК банком, док је поступак по захтеву другог лица још у току, навели су раније у НБС. Власник МК групе Миодраг Костић је председник Управног одбора АИК банке.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Костић у потпуности преузима АИК банку

* Обавезна поља