momir-bulatovicПОДГОРИЦА – Бивши црногорски председник и премијер некадашње СРЈ Момир Булатовић изразио сумњу да ће Црна Гора и Србија икад постати пуноправне чланице Европске уније.

Булатовић је додао да ни Унија неће дуго потрајати у садашњем облику.

„“Нисам коцкар, али кад бих морао да се кладим, сав свој иметак ставио бих на страну која тврди да ни Црна Гора, ни Србија неће постати пуноправне чланице ЕУ”“, казао је Булатовић.

Према његовим речима, питање је до када ће опстати и сама ЕУ.

Све анализе показују да, услед кризе евра, што је, у ствари, конструкциона грешка саме ЕУ, ни она неће потрајати у садашњем облику”, казао је Булатовић листу “Дан”.

Он је навео да се Црна Гора дуже од 15 година припрема за чланство у ЕУ, а и након тога, како је казао, оптимисти предвиђају да ће тамо стићи евентуално тек за десет година.

„У питању је залудан посао. Бојим се да тако неће бити у односу на НАТО, али то је већ нека друга прича“”, истакао је Булатовић.

Он је казао да је у Црној Гори, након 25 година од антибирократске револуције и јединствене Демократске партије социјалиста, једино што је остало исто јесте “име те странке и неприкосновени газда Мило” (Ђукановић).

Према речима Булатовића, данашња званична Црна Гора није знала шта да уради ни са недавним најважнијим јубилејом – два века од рођења Његоша, а камоли да се снађе у односу на значај дешавања и сопствену улогу од пре само четврт века, када се десила АБ револуција.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ни Србија ни Црна Гора неће бити пуноправне чланице ЕУ

* Обавезна поља