bojan-kostres-1НОВИ САД – Заменик председника Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Бојан Костреш изјавио је председник Покрајинске владе Бојана Пајтића не може да поставља услове када ће бити покрајински избори, јер он, како каже, више „није реалност“.

Костреш је тим речима за новосадски Дневник прокоментарисао најаву Пајтића о могућим покрајинским изборима до краја године.

„Мислим да Бојан Пајтић није реалност и да он више не може постављати услове. Мени је жао што је он себе довео у такву ситуацију, а просто мислим да треба сви да концентришемо наше снаге за функционисање војвођанских институција и да урадимо све оно што је важно. Да ли ће избора бити или неће, то је у овом тренутку најмање у рукама Бојана Пајтића“, рекао је Костреш.

Он је рекао и да не очекује скоро ванредне покрајинске изборе и да формирање нове посланичке групе неће утицати на функционисање коалиције у којој, уз ДС, СВМ и ЛСВ, види и посланике НДС-а.

„Не очекујем покрајинске изборе у скоријем периоду, тако да док они не буду расписани, нећемо размишљати о њима“, рекао је Костреш, додајући да ће се о евентуалним коалицијама размишљати тек уколико избори буду расписани.

Функционер ЛСВ је нагласио да не бежи од евентуалне реконструкције Владе Војводине, уколико приоритети војвођанске администрације не буду могли да се спроводе и додао да нико не треба да пренебрегне изборне резултате СНС у Војводини, али да је најважнији разговор у оквиру владајуће коалиције о акционом плану по питању послова који предстоје.

„Уколико се о томе сложимо, наравно да ћемо наставити да функционишемо. Уколико се не сложимо, отворићемо нове опције и видећемо шта то значи“, закључио је Костреш.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Костреш – Пајтић више није реалност

* Обавезна поља