djordje vukadinovic rtsБЕОГРАД – Изјава функционера СНС-а Небојше Стефановића о учешћу СПС-а у будућој Влади Србије није само спонтана, исхитрена реакција на изјаву неког СПС-овог функционера, него јасна порука врха СНС-а, оценио је политички аналитичар из Београда и уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић.

„Мислим да треба потпуно одбацити могућност да је Небојша Стефановић то рекао спонтано или без консултација са лидером странке, јер би било ‘светско чудо и сензација’ да неко из врха СНС-а о тако важној ствари иступа као слободни стрелац“, рекао је Вукадиновић Срни.

Вукадиновић каже да само није јасно да ли је Стефановићева изјава у суштини „наговештај и увертира у избацивање СПС-а из комбинације за будућу Владу, као што делује, или је пак само нека врста упозорења и тактичке претње са циљем да се додатно смањи ионако не превише висока цена коју би евентуално СПС тражио за улазак у будућу владу“.

„Другим речима, нејасно је да ли је то припрема медијског и политичког терена за ‘захваљивање’ СПС-у и Ивици Дачићу и формирање било самосталне владе било са Новом демократском странком Бориса Тадића или је само покушај да се, трговачким језиком речено, додатно ‘убије цена’ могућем партнеру и смање његове аспирације“, рекао је Вукадиновић.

Он је оценио да је у овом тренутку једина шанса да се СПС ипак нађе у Влади евентуално нека врста спољњег притиска и то не само из Москве, него и из неких западних земаља.

Потпредседник СНС-а Небојша Стефановић изјавио је за „Блиц“ да ће предложити председнику странке Александру Вучићу и Председништву СНС-а да формира владу без СПС-а, због изјаве посланичког кандидата СПС-а и председника општине Сурдулица Новице Тончева да СПС не треба да уђе у нову Владу Србије.


Извор: Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Шта најављује Стефановић?

* Обавезна поља