lazarevicБЕОГРАД – Бивши шеф кабинета премијера Ивице Дачића и отправник послова амбасаде Србије у Атини Бранко Лазаревић напустио је зграду Тужилаштва за организовани криминал у Устаничкој улици око 14.30 сати, сазнаје Танјуг.

Лазаревић ће остати доступан правосудним органима Србије, пошто су му претходно одређене мере забране напуштања боравишта без одобрења суда и привремено му је одузет пасош.

У саопштењу Посебног одељења Вишег суда у Београду (Специјални суд) прецизира се да је судија за претходни поступак наложио и да се Лазаревић сваког првог понедељка у месецу јавља одређеној полицијској станици.

Лазаревићу је на предлог тужилаштва за организовани криминал судија одредио и меру забране прилажења, састајања и комуницирања са одређеним окривљеним и сведоком, због постојања околности да би могао ометати поступак утицањем на њих.

Лазаревић је отправник послова у амбасади Србије у Атини и бивши шеф кабинета Ивице Дачића, који се сумњичи за сарадњу са појединим припадницима криминалног кана одбеглог нарко боса Дарка Шарића.

Како је раније данас Танјугу рекао тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић, тужилаштво ће у наставку предистражног поступка предузети још неке истражне радње, на основу којих ће бити донета одлука о кривичној пријави коју је против Лазаревића и још два лица поднела полиција.

Кривична пријава, коју је тужиластву поднела Управа криминалистичке полиције, терети Лазаревића и још два лица, за кривична дела удруживања ради вршења кривичних дела и одавања службене тајне.

Лазаревић је синоћ саслушан у тужилаштву где је изнео своју одбрану и одговарао на питања у присуству свог изабраног браниоца.

Како је тужилац Радисављевић указао, Лазаревић се терети за кривична дела за која се према закону води такозвани скраћени поступак (не води се истрага, јер је за та дела предвиђена казна до осам година затвора, већ ће на основу истражних радњи бити одлучено о кривичној пријави и евентуланом оптужном предлогу).

Лазаревић је јуче претходно саслушаван девет сати у Управи криминалистичке полиције.

Он је саслушаван поводом индиција да је раније контактирао са оптуженим припадницима Шарићеве групе и достављао информације о мерама праћења и прислушкивања које се предузимају против њих.

Лазаревић је, такође, требало да одговори на питања да ли се састајао са Шарићем – оптуженим за шверц око три тоне кокина из Јужне Америке у Западну Европу и за прање пара у Србији, као и његовим блиским сарадником Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, такође оптуженим за шверц кокаина.

Он је, како су пренели поједини медији, током саслушања у полицији рекао да га је са Родољубом Радуловићем званим Миша Банана – једним од оптужених припадника Шарићеве групе, упознао Дачић, уз напомену да је Радуловић његов пријатељ и да му изађе у сусрет уколико му нешто затреба.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Лазаревић на слободи

* Обавезна поља