stefanovicБЕОГРАД – Јучерашње саслушање отправника послова амбасаде у Атини и бившег шефа кабинета премијера Бранка Лазаревића, као и мере које су му након тога одређене, учесници политичке сцене различито коментаришу.

За потпредседника СНС Небојшу Стефановића то је све нормалан посао који обављају правосудни органи, у шта странке не треба да се мешају, док председник политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић то види као очигледан удар техничке владе на премијера.

Упитан да ли ће саслушање Лазаревића утицати на односе између СНС и СПС или на ток предизборне кампање, Стефановић је рекао да се он не бави пословима које треба да раде правосудни органи, већ да само инситистра да они раде посао за који су плаћени, а у који странке не би требало да се мешају.

Он такође поручује да сви који су се бавили криминалним радњама треба да одговарају, подсећајући да су СНС и њихов лидер Александар Вучић на примеру посланика те странке Драгана Томића показали да партијска књижица никога не штити.

За Мићуновића је овакво искуство шокантно, посебно с обзиром на чињеницу да је „Лазаревић актуелни отправник послова у Атини, где је и седиште ЕУ”.

„Долази одатле и иде право у затвор. Расправља се шта је председник владе преко шефа кабинета одавао као тајну. Техничка влада врши удар на председника владе, то се никако другачије не може разумети него удар на ту странку и ту коалицију. Зашто у овом тренутку, остаје крупно питање”, изјавио је Мићуновић за Б92.

Тужилаштво за организовани криминал саслушало је синоћ Бранка Лазаревића, отправника послова у амбасади Србије у Атини и бившег шефа кабинета Ивице Дачића, и предложило да му се одреди мера забране напуштања боравишта, уз одузимање пасоша, као и забрана прилажења, састајања и комуницирања са „одређеним лицима”.

Како је Танјугу рекао тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић, о предложеним мерама данас би требало да одлучи судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду.

Тужилац је указао да је Лазаревић саслушан на основу кривичне пријаве, која је поднета против њега и још два лица, за кривична дела удруживања ради вршења кривичних дела и одавања службене тајне.

Лазаревић је изнео своју одбрану и одговарао на питања у присуству свог изабраног браниоца, додао је тужилац.

Радисављевић је прецизирао да се за криквична дела која се Лазаревићу стављају на терет води такозвани скраћени поступак (не води се истрага).

То значи да ће у наставку предистражног поступка Тужилаштво предузети још неке доказне истражне радње, на основу којих ће бити донета одлука о кривичној пријави коју је поднела полиција против Лазаревића.

Лазаревић је јуче претходно саслушаван девет сати у Управи криминалистичке полиције.

Он је саслушаван поводом индиција да је раније контактирао са оптуженим припадницима Шарићеве групе и достављао информације о мерама праћења и прислушкивања које се предузимају против њих.

Лазаревић је, такође, требало да одговори на питања да ли се састајао са Шарићем – оптуженим за шверц око три тоне кокина из Јужне Америке у Западну Европу и за прање пара у Србији, као и његовим блиским сарадником Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, такође оптуженим за шверц кокаина.

Он је, како су пренели поједини медији, током саслушања у полицији рекао да га је са Радуловићем упознао Дачић, уз напомену да је Радуловић његов пријатељ и да му изађе у сусрет уколико му нешто затреба.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Стефановић – Правосуђе ради свој посао

* Обавезна поља