Тужилаштво је одбацило као застарелу кривичну пријаву против Маје Гојковић за злоупотребу службеног положаја.

Реч је о пријави коју је против актуелне чланице Председништва СНС и њених сарадника поднео Илија Девић, неуспешни инвеститор у изградњи аутобуске станице у Новом Саду.

Он је 2006. године закључио уговор с тадашњом градоначелницом Мајом Гојковић о међуградској станици, свој део посла је завршио, али власт није преусмерила саобраћај на нову локацију. Суђења трају од 2007. године.

Девић је одбаченом кривичном пријавом теретио Гојковићеву и сараднике да су оштетили градски буџет за 400 милиона динара. Тачно толико је, по правоснажној пресуди из 2014. године, град Нови Сад платио његовој АТП Војводини на име штете због неизвршених обавеза.
[пин он пинтерест] [схаре ит]

Тужилац ради како политичари кажу

Инвеститор Аутотранспортног предузећа Војводина Илија Девић оптужио је тужилаштво у Новом Саду да је осујетило поступак против Маје Гојковић и њених сарадника због тога што су они високи функционери СНС.

Он је у изјави за јавност оценио да је тужилаштво у Србији „рак-рана овог друштва“ јер и даље ради „под притиском тајкуна, моћника, криминалних група, а у жељи да буде допадљиво политичарима“.

Девић је најавио да ће обавестити Европску комисију о поступцима тужиоца у Новом Саду и кршењу владавине права.

Ипак, град је морао да плати, али ће Гојковићева и њени напредњаци проћи без казне.

Наиме, основни јавни тужилац је сада одлучио да, „на основу Закона о кривичном поступку, постоје околности које трајно искључују њихово гоњење, а то је застарелост кривичног гоњења“.

Маја Гојковић јуче није била расположена за разговор на ту тему, а међу осумњиченима је био тадашњи председник Скупштине града Зоран Вучевић, отац актуелног градоначелника Милоша Вучевића из СНС.

– Сигуран сам да би тужилац против мене поднео кривичну пријаву по службеној дужности да је заиста постојала сумња да сам извршио кривично дело – каже Зоран Вучевић.

Александра Јерков, портпаролка ДС, подсећа да је априла 2014. Врховни касациони суд због афере „АТП Војводина“ осудио град Нови Сад за штету од 400 милиона динара.

– Више тужилаштво је по закону морало да против бивших градских челника, а садашњих функционера СНС покрене поступак. Ипак, партијска књижица је пресудила – сматра Јерков.


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на И Маји Гојковић застарела кривична пријава

* Обавезна поља