nebojsa-stefanovic(3)БЕОГРАД – Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић оценио је да је лажна дилема да ли Србија треба да иде ка Бриселу или Москви, и најавио да ће то ускоро бити потврђено у парламенту Резолуцијом о прикључењу Србије Европској унији.

„Као што сте видели, Бриселски споразум није потписан у Москви него у Бриселу и добио је подршку свих најзначајнијих државних функционера и највећег дела посланика“, рекао је Стефановић у интервјуу за недељник НИН.

Стефановић је рекао да не зна ко у Влади Србије ради против интереса земље, али то што пре треба да се сазна како би се сазвала седница на којој би тај члан Владе био разрешен.

Он је негирао да унутар Владе Србије постоје сукоби министара и подсетио да ниједан министар није рекао да је буџет лош, а да је за Владу најважније да постоји подршка буџету јер она показује њену економску политику, снагу и јединство.

Говорећи о локалним изборима на Косову, Стефановић је рекао да је формирање Заједнице српских општина најважнији резултат и поручио Србима да ће Србија, у складу са Бриселским споразумом, финансирати део школства и здравства, и да ће се коначно знати где иде новац.

Поводом спекулација да ће уследити „нови Бриселски споразум“ у којем ће тема бити столица за Косово у УН, Стефановић је рекао да Влада Србије то неће прихватити.

„Могу да имају столичицу негде у ходнику. И кад кажем столичицу не мислим фигуративно, већ буквално“, рекао је Стефановић.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Мега-Тренд логика – Бриселски споразум је потписан у Бриселу …

* Обавезна поља