megatrend-mica-jovanovic-korupcija-kapk-komisija-za-akre-1328585176-110491ЛОНДОН – Власник и ректор Универзитета Мегатренд Мића Јовановић упутио је СМС поруку водитељки Телевизије Б92 Ољи Бећковић, у којој је отказао гостовање у емисији „Утисак недеље“.

„Поштована госпођо Бећковић,

пре свега, остајем у Лондону још пар дана, па је то разлог што не могу код Вас у емисију. Међутим, чак и да могу, не бих дошао. Предомислио сам се…

Две године ми се, готово у свакој емисији, унеређујете (постоји и други израз) у живот и то без разлога…

Бићу, у понедељак, на једној другој ТВ. Доказаћу истину, а поменућу и Вас и Верана. Срдачан поздрав из Лондона, овако сабајле.

Љуби Вас М. Јовановић

П. С. Због Вас и Вама сличних, не могу да спавам (већ једанаесту ноћ)“, написао је Јовановић у СМС поруци.

Мића Јовановић, који је тренутно у Лондону, је у „Утиску недеље“ требало да пружи доказе о поседовању доктората из Лондонске школе економије.

Усвојена оставка Јовановића

БЕОГРАД – Савет Универзитета „Мегатренд“ усвојио је данас оставку ректора Миће Јовановића и разрешио га дужности, наводи се у саопштењу те установе.

Јовановић је најавио јуче да ће поднети оставку на место ректора универзитета и потпредседника Конференције универзитета, што је затражио министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић и то само зато што он то тражи од њега.

„Не због моралне обавезе, јер немам мрљу на образу. Ако министар просвете има такав захтев, ја ћу га испунити“, рекао је он.

Министар просвете, науке и технолошког развоја позвао је Јовановића да поднесе оставку пошто је међународна процедура за проверу Јовановићевог доктората показала да академско звање није стекао на Лондонској школи економије (London School of Economics) како је, инаце, Јовановић тврдио.

Вербић је рекао да на Лондонској школи економије и политичких наука нема докторске тезе ректора „Мегатренда“ и позвао Јовановића да објасни ту чињеницу или поднесе оставку. Јовановић је демантовао наводе Вербића и најавио да ће то доказати у понедељак, када ће и питати министра просвете шта ће учинити када се утврди да његова изјава није била заснована на истини.

„Сад сам у Лондону и управо држим доказ да сам говорио истину. Чим се у понедељак вратим биће све јасно. Јавности ћу презентовати тај доказ као и целокупну документацију која се везује за мој докторат и докторску дисертацију“, рекао је Јовановић.


Извор: Б-92, Срна

Оставите коментар

Оставите коментар на Мићине П.С. несанице

* Обавезна поља