milo_djukanovicПОДГОРИЦА – Црногорски премијер Мило Ђукановић изјавио је данас у парламенту да Влада Црне Горе није водила лошу економску политику и да та држава није увела никакве санкције Русији.

„Црна Гора је урадила само оно за шта верујем да нас и ви подржавате. Ви подржавате европске интеграције. Ми смо у преговорима са ЕУ. Мере нису санкције, већ рестрктивне мере према једном броју појединица које је увела ЕУ. И ми имамо обавезу да пратимо Европску унију“, појаснио је Ђукановић.

„Не можемо једном ногом бити у Европској унији, а другом против ЕУ“, казао ј црногорски премијер.

Ђукановић рекао је да је влада поспешила припрему најважнијих инвестиционих пројеката, у чију се реализацију ушло почетком 2014. године.

Он је негирао медиjске написе о његовој умешаности у наводну корупцију приликом приватизације Телекома.

„То је гнусна лажа“, рекао је премијер одговарајући на посланичко питање лидера опозиционе Социјалдемократске народне партије Срђана Милића.

Ђукановић је у оквиру „премијерског сата“ у парламенту Црне Горе рекао да се о томе већ изјаснио на контролном саслушању.

„Све што се појавило ових дана, а везује се за моје име, гнусна је лаж. Мој позив је да сви они који имају нешто више од способности да креирају лаж, да то изнесу пред црногорском јавношћу и да то питање једном скинемо са дневног реда.

Овде се бавимо глупошћу. Глупост која станује и тамо и овамо. То вам сада потврђујем. Глупост и лаж“, поручио је Ђукановић.

Подгоричке Вијести и данас су објавиле факсимил докумената америчког суда на основу којих се може видети ко је био задужен за ангажовање премијерове сестре Ане Коларевић у приватизацији Телекома, а који је, како тврде америчке власти, био задужен да за Ђукановића прими мито.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Ђукановић о Русији – Нису санкције, него мере

* Обавезна поља