skoplje-demonstracijeСКОПЉЕ – Више хиљада демонстраната који вечерас мирно протестују у центру Скопља, после неуспелог покушаја да приђу близу парламента где су биле јаке снаге специјалне полиције, упутило се преко централног трга Скопљу до старог каменог моста, где их је полииција још једном зауставила.

Након тога, демонстранти, који су између осталог узвикивали „слобода за народ”, упутили су се ка парламенту другим путем, где су их поново сачекале јаке полицијске снаге, јавио је Танјугов извештач са лица места.

Након краћег задржавања полиција је заједно са демонстрантима стигла до зграде Владе, где је поставила кордон.

Један од лидера опозиције Стојанче Анђелов обратио се присутнима преко мегафона и рекао да не нападају припаднике полиције, јер ће они сутра заједно да штите и чувају Македонију.

У македонској престоници се вечерас поново одржавају протести опозиције и грађанских организација због незадовољства одлуком председника Ђорђа Иванова да помилује политичаре одговорне за аферу „Прислушкивање”.

Лидер најутицајније опозиционе македонске странке СДСМ Зоран Заев поручио је раније данас да 5. јуна неће бити избора и да се битка за Македонију наставља.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће ненасилини протести бити интензивирани и позвао грађане да на њима учествују.

„Сви треба да знате да нису створени услови за фер изборе. Бирачки списак није прочишћен и нема реформе медија”, рекао је Заев.

Он је нагласио да се притисци државе настављају.

У међувремену, македонски председник Иванов остаје при својој одлуци о помиловању одговорних у афери „Прислушкивање”.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Мирне демонстрације у Скопљу

* Обавезна поља