Општина Чукарица, у сарадњи са школом за образовање одраслих „Ђуро Салај“, Центром за социјални рад Чукарица и Националном службом за запошљавање-одељење Чукарица наставља континуирану акцију подршке ромској популацији у школовању.

Редовним интерактивним трибинама у сали општине, којима уз представнике институција учествују припадници ромске популације и чланови удружења, истичу се конкретни бенефити описмењавања и наставка школовања у побољшању социјалног положаја и квалитета живота ове популације.

Присутне учеснике у сали општине Чукарица поздравила је Стана Лукић, чланица Већа општине Чукарица, која је истакла да је ово само један у низу састанака са циљем да подстакне Роме са Чукарице да се активније укључе у систем образовања.

“Важно је да стекнете свест да вам је образовање неопходно за бољи живот, али да је потребно да утичете и на своју децу да редовно похађају школу. Ми ћемо се трудити, као и досада, да вам увек будемо на располагању, али потребно је да се и сами ангажујете и укључите у систем образовања“, рекла је Стана Лукић и додала да поред два пункта на Чукарици где наставници школе „Ђуро Салај“ одржавају наставу, уколико буде било довољно интересовања, размотриће се могућност увођења додатних одељења.

Руководилац Националне службе за запшљавање Чукарица Драгана Милашиновић истакла је да су све службе интерактивно повезане, и да је едукација неопходна јер повлачи и остварење права и погодности.Један од услова  је присуство у евиденцији службе, и учешће у мереама активне политике запошљавања.

Састанку су присуствовали и руководилац Центра за социјални рад Чукарица Соња Ћосић, руководилац Одељења друштвених делатности Милорад Цајковић, координатор за ромска питања Метија Кадријевић, стручни сарадник и социјални радник Сњежана Павловић  предавачи школе „Ђуро Салај,“ представници ромских удружења и Роми заинтересовани да се укључе у систем образовања.


Извор: Општина Чукарица

Оставите коментар

Оставите коментар на Мотивација за школовање ромске популације

* Обавезна поља