cvijetin-milivojevicСваки грађанин ове земље мора бити расположен и весео и с радошћу поздрављати многобројним депутацијама и депешама сваки важан догађај и сваки поступак владе – прописивао је, по Домановићу, устав оне државе С. чији се најважнији град на води звао Крадија.

За наше нарочито добро расположење у складу с највишим правним актом, у недељу је био задужен Кркобабић Други лично. Пред државником Симоном, оним што је „сву своју бригу и старање посветио на добро ове намучене Страдије, да је поведе још бољој будућности“, садашњи владар ПУПС-а навукао је костим доктора Мирона (оног што је Симона лечио од опасне кијавице) и слатко насмејао своје симпатизере: „То што неки тамо зову смањењем пензија и плата, на то пензионери гледају као на привремени солидарни порез који ће помоћи да држава стане на ноге!?“

Дан пре развеселио нас је Његова екселенција – нешто зато што је предводио стварно најлепши ешелон на Црвеном тргу, а више стога што се пред индијским колегом похвалио како Срби воле индијске ТВ серије. Ах, да, Екселенција – то је онај човек институција, што је народу, још око Нове године, обећао „кроки крокија плана“ за Косово „за после празника“… Од чега се Канцелар – ха, ха, ха – упрпао толико да је, кафански распојасано, између Ђурђевданка, хајдучког састанка, и Дана победе над фашизмом (Дана угља и челика, по еврофанатичном рачунању времена), понудио Мустафи и Тачију, као да му је дедовина, пола Газивода, али овима и то било мало… И да нам идилу, баш на тај свети дан, не наруши Илирида илити Дарданија, ако вам је драже, све би било – удри бригу на весеље.

Схватам да Екселенција Зечијег Срца нема куражи да свом страначком газди објасни да Космет није на продају, али сме ли, макар, да приупита крипто-истраживаче јавног мњења како је гласило питање на које се чак 59 одсто грађана Србије изјаснило за улазак у ЕУ. Је ли „МГ“, нпр. питао своје испитанике: „Да ли сте за улазак у ЕУ, ако је услов за то признање или потписивање правно-обавезујућег споразума са Републиком Косово?“ Или, Екселенцијо, да ли вас, као потпредседника владе из 1999, „забринутост“ Вашингтона и ЕУ поводом Куманова и порука да се „у интересу стабилности целе земље, мора избегавати свака ескалација насиља“, подсећа на исте поруке у предвечерје НАТО агресије на Србију?

vucic-nikolic 2

Хоћете ли, коначно, Екселенцијо, као председник Републике, посегнути за својим уставним овлашћењима и забранити Канцелару да, у циљу додворавања Вашингтону, уочи посете Америци, самовласно нуди избацивање КиМ из Устава Србије? Кад већ обожава да кроји и прекраја, ево, ја му предлажем, ако Ви већ не смете, да призна независност „Републике Илириде“ у БЈРМ Македонији и независне Малесије, од Плава и Рожаја до Тузи и Улциња, као што су ономад, брзопотезно, наши пријатељи и браћа из Скопља и Подгорице признали „вековне тежње косовског народа за слободом, самоопредељењем и независношћу“. И хоћете ли, коначно, грађанима Србије објаснити зашто сад Албанци из БЈРМ масовно беже у (ужу) Србију, тражећи спас у држави коју је, 1999, НАТО жестоко бомбардовао због „прекорачења употребе силе“ против Албанаца? И да ли ћете нам разјаснити зашто то политички мејнстрим у Скопљу Македонце стално плаши српским хегемонизмом, у ситуацији када у Пиринској (бугарској) и Егејској (грчкој) Македонији не постоји ни „М“ од македонског националног и државног идентитета, а Србија се, свог „ратног плена“ из балканских ратова, Вардарске Македоније, драге воље, одрекла?

Прави је тренутак, Екселенцијо, да то саопштите баш сад, кад је на делу завршни чин прозирне игре самозване „међународне заједнице“, оних истих који данас, као услов за отварање првих поглавља у преговорима са ЕУ, не траже само да Ваш режим, на оба ока, жмури на брутално отимање 15 одсто територије, већ и да, све „у духу Бриселског споразума“, добровољно саучествује у том понижавајућем чину капитулације!?


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Његова екселенција и канцелар

* Обавезна поља