milan ivanovic kosovoКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Хапшење некадашњег високог функционера МУП-а Србије Драгољуба Делибашића је напад на Србију, српски народ и њихове челнике на Косову и Метохији, оценио је данас председник СНВ северног Косова и Метохије Милан Ивановић.

Ивановић је за агенцију Бета оценио да у „оваквој атмосфери линча и притисака треба преиспитати и бриселске споразуме и договоре“. „Цена евроинтеграција не могу бити људски животи и њихове судбине“, оценио је Ивановић.

Према његовим речима, на делу је „замена теза, организовани, систематски и институционални терор на Косову и Метохији“.

„Ово је покушај косовских институција уз подршку њихових ментора да се кривци прогласе жртвама, а да се жртве прогласе кривцима и злочинцима, да Србе треба осудити, јер они наводно изазивају насиље над Албанцима, чине ратне злочине. Тиме се оправдава петнаестогодишње насиље – од отимања српске имовине, затирања српских гробаља и цркава, до вађења органа Србима“, рекао је Ивановић.

Милан Ивановић је навео да „постоје најаве за хапшење десетина и стотине Срба, који се налазе на некаквим листама за хапшење“ и оцењује да је на сцени „пропагандно-психолошки рат против Срба по већ виђеном хрватском моделу“.

„На овај начин један део Срба треба застрашити, раселити и етнички очистити, један део ухапсити, а остале асимиловати, променити им свест и идентитет да постану Косовари, како би сачували голи живот“, рекао је Ивановић.

Он је додао да се „све то дешава под окриљем Еулекса и да на северу Косова и у Косовској Митровици влада никада већа неизвесност и страх, јер сви могу бити ухапшени по сведочењу два Албнца“.

Милан Ивановић је подсетио да је и он као председник СНВ два пута седео на оптуженичкој клупи и показало се да су оптужбе биле лажне.

„Верујем да ће се и овог пута показати да су оптужбе против Ивановића и Делибашића лажне, али им треба омогућити да се бране са слободе“, рекао је Ивановић.


Извор: Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на На Косову атмосфера линча према Србима

* Обавезна поља