KZN POLITICKOG FORUMAБЕОГРАД – Социолог Весна Пешић оценила је да се актуелна власт у Србији служи „лажима и полицијским методама“ како би уништила политичке противнике, а да је истовремено доживела потпуни неуспех у економским реформама.

У интервјуу за најновији број недељника Време, Пешић је рекла да је дала „стратешку подршку“ Демократској странци, јер са Српском напредном странком на власти нема никакве шансе за промене на боље у Србији.

„Рад власти је у правом смислу шешељевски. Обећавај све најјачим речима, лажи бескрупулозно јер моћ и силу показујеш баш кад друге правиш будалама, кад си бруталан, кад се дереш и ломиш кваку“, рекла је Пешић.

Пешић је казала и да се власт у Србији служи полицијским методама, прислушкивањем, праћењем, претњама, уценама и намештаљкама, а да нигде нема расплета хапшења која су спроведена.

Она је оценила да је најтрагичније што су економске реформе које је власт најављивала пропале.

„У енергетици влада већи хаос него икад, ЕПС је у расулу, такође Србијагас, све губиташи. Агенција за заштиту животне средине није уопште контролисала воду, и сада пола Србије нема добру воду. Али се министарка бавила денунцирањем издајника у њиховим редовима, грдила туђе министре, глорификовала вођу… Крстић је ударио порез на лекаре и наставнике универзитета, а буџет ће да пукне“, рекла је Пешић.

Пешић је истакла да Демократска странка треба да искористи ове изборе како би се позиционирала као неко ко ће у будућности да смени оне који сада управљају земљом.

„Ја сам им дала стратешку подршку. Пошто са СНС немамо никакве шансе да променимо Србију, ДС треба да искористи ове изборе да се позиционира као неко ко ће у будућности – ако не на овим ванредним изборима – бити способан да смени ове који не воде никуда, само троше време у овој пропасти“, рекла је Пешић.

Она је упозорила и да би апстиненција бивших бирача Демократске странке директно допринела високим процентима СНС на изборима.

„Већ сте могли да видите, ако на изборе изађе 35 одсто, а они други нису ни изашли, ви одмах добијате педесет посто. И малим странкама одговара мала излазност, али сада, ако хоћете да зауставите овај тренд, нема белих листића, нарочито не код бирача Демократске странке. Сви остали су се пријавили – чак и Борис Тадић – за изборну коалицију са Вучићем. Бели листићи на прошлим изборима били су једно, а сада је нешто друго“, рекла је Пешић.


Извор: Р Т В

Оставите коментар

Оставите коментар на Власт се служи полицијским методима и лажима

* Обавезна поља