napredni-klub_1БЕОГРАД – Напредни клуб поздравља само постојање Јелка Кација, „известиоца“ за Србију Европског Парламента и бившег ратног министра Републике Словеније. Кацинова порука да Србија треба да реши политичку позадину убиства премијера Зорана Ђинђића спада у веровато највише домете онога што је преостало од узвишених европских вредности и стандарда.

Да нема г. Кацина – српске владе, скупштински сазиви, чиновници и радници у трафикама не би знали шта да раде. Камо среће када би г. Кацин изволео да се мало бави малинарским, саобраћајним и енергетским питањима па да Србији сване.

Јако је то мудро са становништа Јелка Кацина што позива да буде истражена политичка позадина убиства Зорана Ђинђића. Могао би то да постане један од услова за улазак Србије у ЕУ. Још када би шовинизмом неоптерећени Кацин могао да нам сугерише ко би требало да буде првооптужени?

Пошто је бесмислено очекивати да би нам политичку позадину могао одати неки Легија или бивша секретарица (осим ако није реч о Коштуничиној), можда би нам помогао неки видовити европски дипломата? У супротном би наши органи гоњења могли да залутају па да се упитају ко је у суседној држави водио кампању сатанизације Зорана Ђинђића? Ко је и уз чију подршку у другој суседној држави објавио лажни списак српских полицајаца који су наводно требало да буду оптужени пред Хашким трибуналом? Да не говоримо о „пријатељима“ из Немачке који су Ђинђића пред погибију јавно растрзали због предлога нове политике према Косову или „пријатељу“ из Америке који га је сврстао међу националисте, заједно са појединима који би данас могли да дођу у обзир као кандидати за „политичку позадину“…

Зато од Кацина очекујемо да отворено каже, ко је стајао иза убиства Зорана Ђинђића? Или нека онако искрено, наведе отворено ко му све смета у Србији. Не треба да образлаже. Ми смо се због ЕУ (оличене у њему) одрекли много виших вредности него што су пар политичара који можда нервирају неког европског бирократу. Пошто су Срби ипак некакви неспособни и покварени јужњаци, можда је боље да овде дођу немачка, аустријска и словеначка полиција, те кроатоидни БХС преводиоци из Хага, па да лепо реше ствар на опште задовољство. Јер свака част Вучићу, али Кацин је Кацин. А што рече наш народ: један Кацин не чини Европу.


Извор: Напредни Клуб

Оставите коментар

Оставите коментар на Напредни клуб о Кациновој изјави

* Обавезна поља