kosovska-policija-2КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Пет особа, три албанске и две бошњачке националности повређене су данас нешто после подне у Косовској Митровици када су на њих насрнули непознати нападачи.

Заменик регионалног командира Косовске полиције Бесим Хоти изјавио је Танјугу да је пет лица повређено у три одвојена инцидента која су се догодила у центри северног дела Митровице.

„Прво је око 13 часова претучен малолетни Албанац у центру града испред једног од кафића, да би нешто касније још два Албанца задобила лакше повреде када су на њих насрнули за сада неидентификовани нападачи”, рекао је Хоти.

Данас се у Митровици за непуна два сата догодио и трећи инцидент када су на кружном току у центру Митровице повређена два студента бошњачке националности из Новог Пазара који студирају у Косовској Митровици.

„Напади на Албанце могуће да су одговор на рањавање српског младића у Косовској Митровици, који се догодио у четвртак вече, а када је у питању напад на студенте из Новог Пазара не можемо ни да претпоставимо шта је мотив”, казао је Хоти.

Српска листа осудила насиље у Косовској Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Српска листа саопштила је вечерас да напади који су се догодили данас у северном делу Косовске Митровице заслужују сваку осуду и нису пут ка смиривању тензија.

Напади који су се догодили данас у Косовској Митровици заслужују сваку осуду и тај пут не води ка смиривању тензија, саопштила је вечерас Српска листа реагујући на напад на три Албанца и два Бошњака који су повређени када су на њих насрнули непознати нападачи.

„Сваки напад који иницирају Албанци, а који никада не осуде албански политачари из Приштине, нажалост често изазове спиралу насиља у којој последице трпе невини људи”, сматрају у Српској листи.

Српска листа је позвала косовску владу да се поведе примером Српске листе и да осуди сваки напад на грађане без обзира на њихову националност, да својим деловањем ради у правцу приводејња одговорних правди и неселективног кажњавања.

То је једино начин да косовска влада почне да гради систем вредности једнак за Србе, Албанце и све људе који живе на Косову и Метохији, закључено је у саопштењу Српске листе које је потписао њен председник Александар Јаблановић.

atifete-jahjaga-1Јахјага осудила насиље на северу Косова

ПРИШТИНА – Председница Косова Атифете Јахјага оштро је осудила насиље које се у последња 24 часа догодило у Митровици, када су повређени један припадник српске, два бошњачке и два албанске националне заједнице.

„Јахјага истиче да су такви инциденти неприхваљиви у време када се институције Републике Косово ангажују на очувању стабилности и јачање владавине реда и закона на целој територији земље и када се наша земља доказује као промотер мира и стабилности у региону Југозападне Европе”, наводи се у саопштењу.

Косовска председница је позвала све грађана Митровице да се уздрже од насиља и да докажу грађанску и политичку зрелост, преноси Бета.


Извор: Танјуг, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Наставак насиља у Косовској Митровици

* Обавезна поља