zuta kucaБЕОГРАД – Специјални истражни тим Еулекса за утврђивање чињеница о трговини људским органима на Косову и северу Албаније одлучан је да детаљно испита све наводе, али не жели да спекулише с датумом када би могао да заврши свој посао, речено је данас агенцији Бета у том истражном тиму.

„Истрага је у току. Сличне истраге (у свету) су трајале око три године и ми смо одлучни да темељно испитамо све наводе (о трговини људским органима за време и после ратних сукоба на Косову). Било ни неприлично да сада спекулишемо са датумом завршетка истраге”, речено је у Специјалном тиму који предводи тужилац Клинт Вилијамсон.

Вилијамсон је крајем августа 2011. по доласку на функцију главног тужиоца Специјалног истражног тима Еулекса рекао да истрага о случају „Жута кућа” (трговини органима на Косову и северу Албаније) захтева две до три године интензивног рада.

На Косову се као нестало води нешто мање од 1.800 људи, од којих је 520 српске националности, а сумња се да су појединима органи вађени у такозваној „Жутој кући” на северу Албаније.


Извор: Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Наставља се истрага о трговини органима

* Обавезна поља