Zavetnici-protestБЕОГРАД – У Београду испред Владе Србије одржан је симболични протестни скуп „Зауставимо убијање Срба у Хагу“, а поводом угрожавања основних људских права Србима у Хашком трибуналу. Здравствено стање Војислава Шешеља и Ратка Младића озбиљно је нарушено. Већ 18 Срба, хашких оптуженика изгубило је живот под сумњивим околностима.

У име организатора скупа Народног покрета Препород Србије обратио се Александар Дражић који се захвалио окупљенима и најавио почетак заједничке борбе за српске националне интересе и ослобађање српских затвореника из нелегитимног Хашког суда.

У име Покрета за Србију говорио је Владимир Кршљанин обраћајући се Влади Србије, коју је највише окривио за стање Срба у Хашком казамату: „Поднесите оставку, спасите душе, ако вам је ишта од њих и остало!“

Проф. др Мила Алечковић рекла је да је Влада Србије само испостава Брисела и најавила да ће се слични скупови подршке српским затвореницима у руглу од Хашког суда одржавати испред Руске амбасаде.

Члан политичког савета Српског сабора Заветници, Рајко Ђурђевић поздравио је одлуку Скупштине АП Косова и Метохије да изаберу своје извршне органе, владу, војску и полицију и постану једини легитимни представник српског народа не само на Космету, већ и широм Србије. Директно је оптужио премијера Србије, Ивицу Дачића за бестидне изјаве о истрази убиства браће Битићи, док се он рукује са трговцем органима, Хашимом Тачијем, премијером нарко-државе.

„Заветници су у више наврата упозоравали државни врх да је последњи тренутак да нешто учине за Србе у Хагу којима је досуђено више од хиљаду година робије, посебно у оним тешкима данима за све прогнане Србе из Крајине, када су ослободили злочинце Готовину и Маркача.“, подсетио је Ђурђевић.

Након обраћања представници организатора скупа уручили су захтеве Влади Србије.


Извор: заветници.рс

Оставите коментар

Оставите коментар на Заветници – Зауставимо убијање Срба у Хагу!

* Обавезна поља